Tko je žena kojoj je Musk ugasio profil? Komičarka se sprdala s još jednim bogatašem

Foto: EPA

NAKON što je saga o plavim kvačicama dobila komični nastavak, Twitter je počeo trajno gasiti profile koji se lažno predstavljaju. Musk je izjavio kako će se ubuduće trajno ugasiti svaki profil koji nekoga oponaša, ako se specifično ne navede da je riječ o parodiji.

Među ukinutim profilima je i onaj komičarke Kathy Griffin. Njen profil je ukinut u nedjelju, isti dan kad je ime profila promijenila u Elon Musk da bi se narugala milijarderu. Naime, Griffin se na Twitteru nazvala Elon Musk i dijelila razne objave s Twittera pod njegovim imenom.

No ovo joj nije prvi put da se narugala nekom bogatašu.

Fotka koja joj je uništila karijeru

Komičarka je tijekom izborne noći u svibnju 2017. na Twitteru objavila fotografiju na kojoj je prikazana kako drži krvavu glavu Donalda Trumpa.

Kontroverzna fotografija djelo je fotografa Tylera Shieldsa, a Griffin ju je objavila ubrzo nakon što je Trump preuranjeno proglasio pobjedu.

Twitter je objavu označio kao potencijalno osjetljiv sadržaj, a fotografija je postala viralna i izazvala je velik bijes kod Amerikanaca naklonjenih Trumpu, koji ju je prozvao "bolesnom".

Skandal ju je koštao karijere i izgubila je mnogo poslovnih ponuda, a tabloidi su je uspoređivali s teroristicom. Prijatelji su joj okrenuli leđa, kao i dobar dio Hollywooda, a stizale su joj i prijetnje smrću.

Na holivudskoj crnoj listi

Iako se javno ispričala i suočila se s procesom federalne istrage, konzervativna publika na društvenim mrežama nemilosrdno ju je razapinjala, a karijera joj je bila u slobodnom padu.

"Još uvijek sam na crnoj listi. Nijedna agencija ne želi imati posla sa mnom. Niti jedna televizijska kuća. Ni streaming servis. Nitko", ispričala je u jednom intervjuu za Los Angeles Times.

"A ipak, zaradit ću. Zarađivala sam za sve i ponovo ću zarađivati. Moram se iskopati iz ove rupe", dodala je.

Griffin je kasnije povukla ispriku i skandal pretvorila u stand-up komediju iz koje je proizašao dokumentarac Kathy Griffin: A Hell of a Story. Tko zna, možda ponovo učini isto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.