Tjednih Top 5: Najbolje imitacije poznatih

1. GLUMCI

Za početak, tu je Peter Walsh poznatiji i kao "Mole DMC", koji je poznat isključivo u internetskim krugovima, a "slavu" (ili kako god nazivali popularnost internetskih zvijezda) je stekao zahvaljujući odličnoj imitaciji Michaela Cainea koja ga je uvrstila na mnoge internet-liste najboljih imitatora.

Miles Fisher mnoge je oduševio briljantnom imitacijom Toma Cruisea u načelno katastrofalnoj parodiji "Superhero Movie", a vrijedi baciti pogled i na njegova Christiana "Američkog psiha" Balea (vrijedi spomenuti i da je Bale koristio Cruisea kao inspiraciju za poremećenog Patricka Batemana). Fisherov dosad najveći uspjeh epizodna je uloga u popularnoj američkoj seriji "Mad Men".

Dave Coyne ili DC Lugi odlično je odradio Walkena (koji je omiljena meta svih wannabe oponašatelja), Jacka Nicholsona, a jednostavno je fantastičan kao Joe Pesci. O imitiaciji DeNira ne isplati se previše pričati, ali DeNiro se u najvećem broju slučajeva pokazao kao tvrd orah za brojne imitatore koji najčešće uspijevaju skinuti samo grimase.

Gostujući kod Lettermana, komičar Rob Magnotti uspio je u onome što mnogima prije njega nije pošlo za rukom i poklonio nam dosad najbolju imitaciju Nicholasa Cagea. Pokušaj vrijedan pažnje svakako je onaj Simona Helberga u prerano ukinutom "Studio 60 on the Sunset Strip".

2. PJEVAČI

Komičara Ariesa Spearsa teško da ćemo zapamtiti po odličnim stand-upovima ili oštroumnim opažanjima, ali internet-populacija zauvijek će ga respektirati zahvaljujući fantastičnim imitacijama LL Cool J-a, Snoop Dogga, DMX-a i Jay-Z-ja.

John Belushi jedan je od velikana američke komedije i mnogima će zauvijek ostati neprežaljena legenda koja je na vrhuncu karijere skončala zahvaljujući drogama. U prvoj sezoni popularnog SNL-a odlučio je izvesti svoju otprije poznatu imitaciju Joea Cockera i briljirao. Zanimljivo je spomenuti i da je Joe Cocker gostovao u drugoj sezoni i izveo duet sa svojim imitatorom.

Jimmy Fallon nedavno je posvetio cijeli tjedan remasteriranom izdanju albuma Rolling Stonesa "Exile on Main St.", a bila je to prilika i da ponovi jednu od imitacija koje su ga proslavile. I ovog puta svoju je imitaciju izveo u društvu Micka Jaggera kojeg ovog puta pokušava naučiti kako da predstavi svoj album i dokumentarac u Mick Jagger stilu.

Odlično prihvaćena komedija "Walk Hard: The Dewey Cox Story" dala nam je jednu od vjerojatno najgorih imitacija popularnog britanskog benda, ali unatoč beznadnim i namjerno loše izvedenim imitacijama, scena u kojoj Cox upoznaje legendarne Beatlese mnogima će ostati u sjećanju kao jedan od boljih trenutaka filma.

3. POLITIČARI

Komičar Frank Caliendo postao je popularan zahvaljujući svojim brojnim imitacijama (gotovo 120 poznatih nalazi se na njegovu repertoaru) među kojima su svakako najpoznatije one Johna Maddena, Billa Clintona i, naravno, Georgea W. Busha.

Alphacat prema mnogima je jedan od najboljih imitatora Baracka Obame i to je ono što mu je i donijelo internetsku slavu. Doduše, imitacija je solidna, ali u usporedbi s ostatkom ponude, ovo je sasvim dovoljno.

I mi konja za trku imamo. Komičar Denis Bašić uživao je kratkotrajnu slavu zahvaljujući odličnim imitacijama Tuđmana, Mesića i Ćire Blaževića, ali već ga neko vrijeme nismo imali prilike gledati na malim ekranima. Bilo kako bilo, ne smijemo zanemariti doprinos domaćih snaga.

Ponovno Bush. Iako je Will Ferrell daleko poznatiji u svojim "skidanjima" bivšeg predsjednika Busha, John Morgan mu je daleko sličniji. Čak i prije nego što imitacija krene moguće je primijetiti veliku fizičku sličnost.

4. POZNATI OPONAŠAJU POZNATE

Gostujući kod Davida Lettermana, popularni glumac odlučio se našaliti na račun kolege McConaugheya koji se proslavio glumeći u metiljavim romantičnim komedijama u kojima se, na radost obožavateljica, redovito pojavljuje bez majice.

James Lipton u svom je "Inside the actors studio" ugostio gotovo sve relevantne glumce čiji background istražuje izuzetno temeljito, a kada se na stolici nasuprot njega pojavio Kevin Spacey, bilo je samo pitanje vremena kada će se voditelj dotaknuti njegove imitatorske vještine. Neki će reći da je Kevin Pollak ipak najbolji kada je riječ o imitaciji Walkena, ali Spacey je ovog puta dao sve od sebe i počastio nas solidnim Pacinom i odličnim Lemmonom.

Od samih početaka karijere Jim Carrey je slovio kao čovjek s posebnom vještinom da izazove reakcije mnogobrojnim grimasama koje su ga u konačnici i proslavile. Oni koji njegovu karijeru prate od starta, znaju da je svoje stand-up nastupe često znao začiniti imitacijama, a ovo su samo neke od njih. Robert DeNiro, Bruce Dern i Jack Nicholson.

Jedan od najpopularnijih skečeva SNL-a svakako je onaj u kojem Jimmy Fallon i Justin Timberlake na zub uzimaju nekad popularnu braću Gibb, poznatiju pod imenom Bee Gees.

5. OSTALO

Komičar i još poznatiji imitator Frank Caliendo kojeg smo već spominjali odlučio je parodirati jedan od najpopularnijih sitcomova svih vremena. Naravno, riječ je o "Seinfeldu", a Caliendo je ovog puta odlučio na leđa preuzeti sve članove glumačke postave i posao je u najvećem dijelu odradio odlično.

O internet-senzaciji Pablu Franciscu ne trebamo previše govoriti jer poznat je gotovo svima koji su barem jednom posjetili YouTube. Riječ je o njegovoj popularnoj imitaciji lika čiji smo dramatični glas čuli u gotovo svakom filmskom foršpanu. Riječ je o legendarnom Donu LaFontaineu.

Američki reality show The Next Best Thing ugostio je mnoge imitatore, a jedan od najboljih svakako je wannabe Howard Stern kojem je to vrlo vjerojatno (i nažalost) jedina imitacija koju može izvesti.

Dovoljno je reći da u ovom videoklipu Obi-Wan Kenobi kupuje auto i stvari postaju dovoljno apsurdne da bi privukle našu pažnju. Riječ je o britanskom TV-showu Dead Ringers, a Sir Aleca Guinessa odlično je skinuo Jon Culshaw, i inače poznat po kvalitetnim imitacijama.

> Ostale komentare autora možete pročitati ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.