Stone: U Sirovim strastima bila sam manje plaćena od muškaraca. Zadržala sam odjeću

Foto: Profimedia

SCENA u kojoj Sharon Stone prekriži noge tijekom policijskog ispitivanja u filmu Sirove strasti iz 1992. jedan je od kultnih filmskih trenutaka. Glumica je u toj sceni nosila malu bijelu haljinu, a sada je za InStyle otkrila i kako ju je sama izabrala ni ne znajući da će ući u filmsku povijest.

"Dizajnerica kostima Ellen Mirojnick odvela me na Rodeo Drive i rekla: 'Možeš izabrati bilo koju stvar koju želiš za svoj lik'", navela je Sharon i ispričala da je odmah otišla u Hermès i izabrala krem ogrtač od kašmira za svoj alter ego na ekranu Catherine Tramell, koji je nosila na početku kultne scene.

Kad je došlo do dijela scene s ispitivanjem, Stone je zamolila redatelja Paula Verhoevena za mišljenje. "Kroz šalu je rekao: 'Nije me briga nosiš li dolčevitu i kosu u punđi', a ja sam rekla: 'Dobro, jer sam to mislila nositi'", otkrila je Sharon.

Sačuvala svu odjeću iz filma: "Bila sam manje plaćena od muških kolega"

Ellen Mirojnick dizajnirala je haljinu s idejom da Sharon u njoj može sjediti kao muškarac koji je na ispitivanju. "To mi je dalo mogućnost da mičem rukama i nogama, zauzmem prostor i imam kontrolu nad sobom punom muškaraca", dodala je zvijezda slavnog erotskog trilera.

Iako su Stone i Mirojnick zajedno dizajnirale haljinu, glumica nije mislila da će outfit izazvati toliki interes. Na kraju se pomirila s tim da je njezino križanje nogu postalo kultni trenutak u povijesti pop-kulture te je čak zadržala svu garderobu iz filma.

"Stavila sam u ugovor da mogu zadržati odjeću. Ljudi su mislili da sam luda, ali istina je da nisam bila puno plaćena u usporedbi sa svojim muškim kolegama. Zaradila sam 500.000 dolara, a Michael 14 milijuna dolara, pa je to što sam zadržala svoje kostime bilo zaista pametno", ispričala je.

Bijela haljina, otkrila je, i dalje stoji u istoj vreći, netaknuta, od posljednjeg dana snimanja prije više od 30 godina. "Potrgala sam patentni zatvarač, tako da je hermetički zatvorena poput umjetničkog djela ili vrlo kul vremenske kapsule", opisala je Sharon Stone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.