Što ćemo igrati u 2018.

Foto: Press

IAKO iduće godine vrlo vjerojatno nećemo zaigrati velike i dugoočekivane naslove kao što su Death Stranding, Cyberpunk 2077 i The Last of Us 2, to ne znači da nema dovoljno toga što će nam nemilosrdno prazniti novčanike.

Naravno, čeka nas i standardni nastavak Call of Dutyja (vjerojatno će se vratiti u sadašnjost), ali o tome ćemo čitati nešto kasnije.

Izabrali smo najveće naslove 2018. i kako stvari stoje, mogla bi biti još jedna dobra godina. Ništa revolucionarno, ali sasvim dovoljna količina jakih naslova. 

A Way Out (XBO, PS4, PC)

Za ovu igru nitko nije čuo do ovogodišnjeg E3-a, ali čim su igrači vidjeli o čemu je riječ, postala je jedan od najiščekivanijih naslova. Razlog tome je u prvom redu način igre s kakvim se do sada nismo susretali. Uglavnom, igru morate igrati s još jednom osobom (bilo online ili je vaš suigrač pored vas), a plan je pobjeći iz zatvora i preživjeti na slobodi. Istina, co-op mod nije novost, ali nikada prije nismo vidjeli ovakvu prezentaciju.

Anthem (XBO, PS4, PC)

Ukratko, BioWare je odlučio ući u svijet akcijskih MMORPG-a pa ako očekujete nešto nalik Mass Effectu ili Dragon Ageu, pripremite se na razočarenje jer radi se tzv. "looter shooteru" ili nečemu što najviše podsjeća na Destiny ili The Division.

Code Vein (XBO, PS4, PC)

Voljeli ste Dark Souls? Mogao bi vam se svidjeti i Cold Vein jer čovjek iz projekta, Hiroshi Yoshimura ponosno ističe sličnosti tako da je ovo novi vizualno impresivni dodatak žanru akcijskih RPG-ova.

Days Gone (PS4)

Budući da drugi The Last of Us nećemo igrati do 2019. još jedna zombi ekskluziva za PS4 mogla bi biti upravo ono što će utažiti našu glad. Tim više jer igra izgleda briljantno. Malo TLOU-a, malo Zero Dawna i vrlo lako bismo mogli dobiti novi hit. Hoće li Days Gone donijeti i neke inovacije, pokazat će vrijeme.

Detroit: Become Human (PS4)

David Cage je nekoliko puta dokazao da je u stanju napraviti čuda, a iz trailera u trailer Detroit: Become Human sve više djeluje kao njegov magnum opus. SF neo-noir o skupini androida i ljudima koji ih pretjerano ne simpatiziraju scenarij je na kojem je Cage radio više od dvije godine, a ako ispuni obećanja iz najava, ovo bi moglo biti sve ono što su Heavy Rain i Beyond Two Souls težili biti.

Far Cry 5 (XBO, PS4, PC)

Na prvi pogled ovo djeluje kao još jedan Far Cry, a ako ga se niste zasitili, to bi moglo biti i više nego dovoljno. Međutim, prebace li autori naglasak na bolju priču ovo možda postane upravo ono što smo oduvijek čekali - Far Cry za koji ne gubimo interes nakon nekoliko sati igre.

God Of War (PS4)

Sony ima još jednog asa u rukavu, a riječ je novom nastavku velikog hita God of War koji ovog puta, sve ukazuje na to, stavlja veći naglasak na priču, a i akcija djeluje umjerenije što možda i neće sjesti fanovima originalne trilogije koja se svodila na suludu akciju dok je narativ bio tek slabašna podrška brutalnom čerečenju neprijatelja.

Metal Gear Survive (XBO, PS4, PC)

Željeli ste više zombija u MGS-u? Ispunit će vam se želje. Jedino je pitanje hoće li priča držati vodu s obzirom na to da se radi o prvom MGS-u nakon odlaska Hidea Kojime iz Konamija koji je nakon odlaska počeo raditi na Death Stranding koja može i ne mora izaći tijekom 2018. (vjerojatno neće).

Metro Exodus (XBO, PS4, PC)

Ako još uvijek niste upoznati s franšizom, propustili ste jednu od najboljih pucačina koja je, pomalo ispod radara, unijela više inovacija nego Call of Duty i Battlefield zajedno. A ako ekipa iz 4A Games nastavi dosadašnji trend, najrazvikanije pucačine na tržištu mogle bi napokon dobiti ozbiljnu konkurenciju.

Monster Hunter: World (XBO, PS4, PC)

Iako Capcom nije učinio bogznašto da proširi bazu fanova izvan Japana gdje je igra velikih hit, ovo bi mogao biti prvi dodatak franšizi koji će privući i one koji nisu upoznati s lovom na čudovišta.

Red Dead Redemption 2 (XBO, PS3)

Ako niste odigrali prvi RDR, vjerojatno vam je promakla vijest da je ovo, ne samo najbolja vestern igra svih vremena nego i jedna od najboljih igara uopće. Upravo je zato vijest o nastavku oduševila milijune fanova diljem svijeta, a pred Rockstar stavila težak zadatak da nadmaši remek djelo iz 2010.

Skull & Bones (XBO, PS4, PC)

Neki možda čekaju Sea of Thieves, ali Ubisoftov gusarski spektakl djeluje kao igra koja će posao odraditi bolje. Tim više jer su s "Black Flag" dokazali koliko to dobro može funkcionirati. No, sve je moguće i možda ćemo 2018. ludovati za Sea of Thieves.

State of Decay 2 (XBO, PC)

Microsoft za 2018. nije pripremio neke spektakularne ekskluzive, a osim Crackdown 3 tu su samo Sea of Thieves i State of Decay 2 s tim da je potonji jedina kojoj se stvarno radujemo. Uglavnom, Undead Labs napokon ima iskustvo i resurse da izbace igru kakvu su željeli stvoriti.

Marvel's Spider-Man (PS4)

Postoji mnogo razloga da nabavite Playstation 4, ali nitko nije mogao predvidjeti da će jedan od naslova biti i Spider-Man koji je imao nekoliko solidnih igara, ali ništa spektakularno. U svakom slučaju, jedan od najpopularnijih Marvelovih junaka napokon bi mogao dobiti i video igru kakvu zaslužuje.

Vampyr (XBO, PS4, PC)

Posljednja dobra vampirska igra bila je Vampire The Masquerade: Bloodlines, a izašla je prije 14 godina. Razvojni tim iza naslova kao što su Remember Me i Life is Strange odlučili su to promijeniti.

The Walking Dead: Season 4 (PC, PS4, PS3, XBO, Xbox 360, Android, iOS, PS Vita, Mac)

Sve ono u čemu igrana serija već neko vrijeme ne uspijeva, pronalazimo u Telltaleovoj fantastičnoj avanturi nastaloj prema istom predlošku.

The Wolf Among Us: Season 2 (PC, PS4, PS3, XBO, Xbox 360, Android, iOS, PS Vita, Mac)

Fanovi Telltaleovih avantura napokon će dobiti nastavak svoje vjerojatno najbolje igre (isključimo li briljanti Tales From the Borderlands), a četiri godine je i više nego dovoljno vremena da nastane dostojan nasljednik iznenađujuće dobre igre prema stripu Fables Billa Willinghama.

World of Warcraft: Battle for Azeroth (PC, Mac)

Prošlogodišnji Legion uspio je unijeti novi život u 13 godina stari MMO i pokazao da stara raga još uvijek ima ono nešto. Nova ekspanzija stavit će veći naglasak na PvP borbe, nove svjetove i nove sustave borbe, a uz to i nove raidove, novu opremu i povećanu gornju granicu levela.

Yoshi (Switch)

Platformeri još uvijek žive, a sudeći prema ovogodišnjem Cupheadu, originalniji su nego ikad prije. Iduće godine čeka nas i Yoshi koji u svojoj jednostavnosti djeluje spektakularno zahvaljujući originalnom dizajnu koji djeluje kao savršena zabava za klince, ali i odrasle koji se nakratko požele vratiti u djetinjstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.