Snježana Mehun poznate počastila kavom koju je pokakala maca

DA JE zagrebačka špica posebna, ovoga je puta dokazala Snježana Mehun koja je u svom baru "Posh" počastila goste s malo drugačijom jutarnjom kavom.

Kava koju obožava i slavni Jack Nicholson

"Radi se o ekskluzivnoj kavi Kopi Luwak, specifičnoj po svojoj aromi i zanimljivom okusu naranče koji vam ostaje u ustima nakon što ju popijete", objasnila nam je Snježana. "Najbolje ju je piti bez mlijeka, kao espresso, tako da osjetite njen poseban okus", rekla je i dodala kako je upravo za tu kavu slavni Jack Nicholson rekao da je jedna od deset stvari koju svaki čovjek mora probati prije nego umre.

"Gosti su različito reagirali, ali im se uglavnom sviđa. Sandi mi je rekao kako mu je prilično jaka, ali dobra za momentalno razbuđivanje. Zato je uz nju dobro jesti tamnu čokoladu", rekla nam je Snježana i dodala kako je i ona jedna od ljubiteljica te vrste čokolade pa ju često jede i bez kave. Snježana nam je rekla i kako egzotična kava neće biti u ponudi bara još neko vrijeme te da jutros bila u ponudi zbog prijatelja i gostiju. 

Zrna kave Kopi Luwak prije prženja su prošla kroz probani trakt divlje mačke

"Htjela sam počastiti svoje prijatelje i goste i ponuditi im da probaju nešto što možda do sada nisu pili. Kava nije u ponudi bara, ali ako se gostima svidjela te ako će ju tražiti, vjerojatno ćemo ju dodati u dnevni izbor", zaključila je Snježana.

Najskuplja kava na svijetu, čija šalica dođe nekoliko stotina kuna, osim što je specifična po svojoj cijeni, poznata je i po pripremi. Naime, pravi se od zrnaca koja su prethodno prošla kroz probavni trakt rijetke divlje mačke nastanjene u džunglama indonezijskog arhipelaga, a kasnije se samo kratko i lagano preprže.

Iduće subote umjesto kave, ekstravagantni modni događaj, spoj karnevala i Valentinova

Snježana idući vikend u Poshu sprema još jedno iznenađenje. "S obzirom da je u nedjelju Valentinovo, u subotu pripremamo tematski modni događaj. Ivica Klarić, Nataša Kos, Zoran Mrvoš i Hippy Garden će odabrati svoju celebrity muzu i prikazati nam svoje viđenje spoja Valentinova i karnevala. Biti će to sigurno zanimljive kreacije", rekla je Snježana.

Poznata poduzetnica će Valentinovo provesti sa svojim zaručnikom Mihaelom Galekovićem. "Otići ćemo na romantičnu večeru, a zatim svratiti do bara", rekla je Snježana i dodala da, iako joj se čini da se Valentinovo previše komercijaliziralo, smatra kako je uvijek lijepo pokazati nekome da ti je stalo. 

"Za taj dan volim napraviti nešto posebno, ne moraju to biti neki pokloni ili nešto spektakularno. Bitno je da sam s onim kog volim. Mislim da je taj dan poseban svima koji su zaljubljeni, a da ga ne vole oni koji nemaju nikoga", zaključila je Snježana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.