Slavni koji su umrli u 2022.

Foto: Borislav Zdrinja/Petar Glebov/EPA/PIXSELL

2022. GODINA je na izmaku, no neke slavne zvijezde nisu uspjele dočekati njezin kraj i dolazak nove, 2023. godine.

Evo tko nas je sve napustio u prethodnih 365 dana:

Aaron Carter

Pjevač Aaron Carter umro je početkom studenog u 34. godini. Carter se proslavio kao dječja zvijezda hitovima poput I Want Candy i That's How I Beat Shaq, a bio je poznat i po tome što je bio mlađi brat Backstreet Boya Nicka Cartera. Aaron nije sakrivao da se borio s ovisnošću te da je imao ozbiljnih problema s mentalnim zdravljem.

Anne Heche

Glumica Anne Heche preminula je u 53. godini nakon teške prometne nesreće koju je doživjela početkom kolovoza. Imala je značajnu plućnu ozljedu koja je zahtijevala mehaničku ventilaciju, a njezine opekline zahtijevale su kiruršku intervenciju. Policija je utvrdila kako je glumica u trenutku nesreće bila pod utjecajem supstanci.

Aki Rahimovski

Hrvatsku javnost je početkom 2022. šokirala vijest o smrti frontmena Parnog valjka Akija Rahimovskog. Glazbenik je posljednje dane života proveo u Novom Mestu u Sloveniji, gdje je, nakon što mu je pozlilo, umro u dobi od 66 godina.

Bob Saget

Komičar Bob Saget, najpoznatiji po ulozi Dannyja Tannera u seriji Puna Kuća, preminuo je u siječnju u 66. godini. Pronađen je mrtav u svojoj hotelskoj sobi, dan nakon komičarskog nastupa u blizini Jacksonvillea, a kao uzrok smrti navedena je ozljeda glave.

Charlbi Dean

U kolovozu je objavljeno da je preminula 32-godišnja manekenka i glumica Charlbi Dean. Mrtvozornik iz New Yorka potvrdio je da je glumica umrla zbog komplikacija nakon uobičajene operacije, koju je imala prije deset godina.

Coolio

Reper Artis Leon Ivey Jr., poznatiji pod umjetničkim imenom Coolio, preminuo je u dobi od 59 godina nakon što je krajem rujna doživio srčani udar. Coolijev dugogodišnji menadžer rekao je da je Coolio otišao u kupaonicu u prijateljevoj kući, međutim nije izašao.

Prijatelj ga je dozivao, da bi na kraju ušao i zatekao Coolija kako leži na podu. Inače, reper je svjetsku slavu stekao nakon objave hita Gangsta’s Paradise iz 1995., za koji je nagrađen Grammyjem za najbolju solo rap izvedbu.

David Warner

Zvijezda Titanica i Omena David Warner preminuo je u srpnju u dobi od 80 godina zbog bolesti povezane s rakom.

Fred Ward

Glumac Fred Ward preminuo je 8. svibnja u 79. godini. Njegova karijera dobro je poznata filmofilima, a po filmu Remo Williams: Avantura počinje iz 1985. ostat će zauvijek upamćen.

 

Gregory Itzin

Glumac Gregory Itzin, poznat po ulogama u serijama Mentalist, 24 i NCIS, preminuo je zbog komplikacija tijekom hitne operacije u srpnju. Imao je 74 godine.

James Caan

Glumac James Caan, poznat po ulozi Sonnyja Corleonea u Kumu, preminuo je u srpnju u dobi od 82 godine. James je umro od srčanog udara i posljedica bolesti koronarnih arterija. Navodi se i da je bolovao od kronične opstruktivne plućne bolesti.

Jason David Frank

Glumac Jason David Frank, koji je glumio zelenog Power Rangera u popularnoj televizijskoj seriji iz 90-ih, preminuo je u dobi od 49 godina. Iza Franka je ostalo četvero djece - sinovi Hunter i Jacob te kćeri Skye i Jenna. 

Jean-Luc Godard

Redatelj Jean-Luc Godard, jedan od najutjecajnijih filmaša francuskog Novog vala, preminuo je u rujnu u dobi od 91 godine nakon samovoljne eutanazije.

Jerry Lee Lewis

Krajem listopada objavljeno je da je preminuo Jerry Lee Lewis, jedan od začetnika rock'n'rolla. Unatoč nizu tragedija koje je preživio te operaciji kralježnice i moždanom udaru, Lewis je ostao aktivan do samog kraja. Preminuo je u svom domu u Desoto Countyju u Mississippiju dok je uz njega bila njegova sedma supruga, Judith Coghlan.

Kirstie Alley

Glumica Kirstie Alley, najpoznatija po ulozi u humorističnoj seriji Kafić Uzdravlje iz 80-ih i 90-ih, umrla je od raka u 71. godini početkom prosinca. Alley je osvojila nagradu Emmy za ulogu voditeljice puba u popularnoj TV seriji. Također je glumila u filmovima Zvjezdane staze II: Khanov gnjev, Drop Dead Gorgeous (Crkni, ljepotice) te Gle tko to govori.

Kraljica Elizabeta II.

Britanska kraljica Elizabeta II. umrla je u dobi od 96 godina, objavio je BBC početkom rujna. Kraljica Elizabeta II. bila je najdugovječnija britanska vladarica i najstariji monarh na svijetu. Ranije ove godine kraljica Elizabeta proslavila je 70. godina na prijestolju.

Lukas Nola

Krajem listopada u 59. godini, nakon duge i teške bolesti, preminuo je proslavljeni hrvatski redatelj Lukas Nola. Redatelj je 2014. godine saznao da boluje od karcinoma grla te je bio uspješno operiran. Nakon tri godine pauze zbog bolesti vratio se projektima te je čak izdao i zbirku pjesama koju je posvetio supruzi, no nažalost, bolest je naposljetku ipak bila jača.

Louise Fletcher

Glumica Louise Fletcher, koja je dobila Oscara za ulogu u filmu Let preko kukavičjeg gnijezda iz 1975. godine, preminula je u rujnu u 88. godini. Fletcher je umrla u snu okružena obitelji u svom domu u Montdurausseu u Francuskoj,

 

Massimo Savić

Prije četiri dana Hrvate je šokirala vijest o smrti legendarnog glazbenika Massima Savića. Pjevač je imao samo 60 godina, a preminuo je nakon kratke borbe s karcinomom pluća.

Maxi Jazz

Na isti dan kad je otišao Massimo, svijet je napustio i Maxi Jazz, frontmen legendarnog britanskog benda Faithless. Jazz je preminuo u 66. godini, a vijest o njegovoj smrti na društvenim mrežama je potvrdio bend.

Mislav Bago

Sredinom kolovoza mnoge je šokirala vijest o smrti hrvatskog novinara Mislava Bage, koji je preminuo iznenada u 49. godini. Bago je pronađen mrtav u Martićevoj ulici u Zagrebu, a vijest je za medije potvrdila njegova redakcija Nova TV.

Olivia Newton-John

Jedna od najvećih zvijezda 70-ih, glumica i pjevačica Olivia Newton-John, umrla je u kolovozu u 74. godini nakon što se više od 30 godina borila s rakom dojke. Olivia je postigla veliki uspjeh 1971. s pjesmama poput If Not for You i 1973. Let Me Be There. Nastavila je nizati uspjehe s hitovima poput Have You Never Been Mellow, a veliki uzlet dogodio se 1978., kada je glumila uz Johna Travoltu u filmu Briljantin.

Paul Sorvino

Glumac Paul Sorvino, najpoznatiji po ulogama u filmu Dobri momci i televizijskoj seriji Zakon i red, preminuo je u srpnju u 84. godini. Sorvinov publicist Roger Neal potvrdio je da je glumac preminuo prirodnom smrću u Indiani.

Ray Liotta

Sorvinov kolega iz Dobrih momaka Ray Liotta umro je u svibnju u snu. Na filmu je debitirao u filmu The Lonely Lady 1983. godine. Njegova prva velika glumačka uloga bila je u filmu Something Wild (1986.). Ta uloga mu je donijela prvu nominaciju za Zlatni globus. 1990. godine ostvario je svoju najpoznatiju ulogu, onu Henryja Hilla u Dobrim momcima.

Robert LuPone

Krajem kolovoza objavljena je vijest o smrti Roberta LuPonea, poznatog po ulozi doktora Brucea Cusamana iz serije Obitelj Soprano. Američki glumac nominiran za Tonyja preminuo je nakon trogodišnje borbe s rakom gušterače.

Robbie Coltrane

Škotski glumac Robbie Coltrane, koji je utjelovio lik Hagrida iz kultnog Harryja Pottera, preminuo je u 73. godini u listopadu. Kao uzrok smrti navedeno je višestruko zatajenje organa. Otkriveno je da je glumac imao sepsu, infekciju donjih dišnih putova i srčani zastoj.

Saša Zalepugin

Nekadašnji novinar i urednik Nedjeljnog popodneva Saša Zalepugin preminuo je krajem studenog u 92. godini, od posljedica moždanog udara koji je doživio 16. listopada. Za sobom je ostavio suprugu Tihanu, s kojom je u braku bio više od 30 godina.

Siniša Mihajlović

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije te nogometni trener Siniša Mihajlović preminuo je sredinom prosinca u 54. godini od leukemije. Mihajlović je 2019. godine doznao da boluje od leukemije. Morao je prekinuti karijeru i krenuti s liječenjem. Uspio je pobijediti tešku bolest, kasnije se zarazio koronavirusom i rekao da to nije ništa u usporedbi s leukemijom. Umro je u bolnici u Rimu, okružen najbližima.

Tony Sirico

Glumac Tony Sirico, koji je igrao ulogu simpatičnog, no okrutnog gangstera Paulieja Walnutsa u HBO-ovoj seriji Obitelj Soprano, a često je glumio i u filmovima Woodyja Allena, preminuo je u srpnju u dobi od 79 godina,

Sirico je često igrao američke gangstere talijanskog porijekla, uključujući i manju ulogu u filmu Dobri momci, popularnom hitu redatelja Martina Scorsesea iz 1990. Sirico je također skrenuo u komediju, posudivši glas Vinnyju, psu koji govori, u animiranoj seriji Obiteljski čovjek.

Glumio je u filmovima Woodyja Allena poput Meci iznad Broadwaya iz 1994., Moćna Afrodita iz 1995., Svi kažu volim te iz 1996., Razarajući Harry iz 1997., Superstar iz 1998., a nakon slave iz Obitelji Soprano glumio je i u filmu Café Society iz 2016.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.