Raspjevani bankar ubojica: Američki psiho postaje mjuzikl

KONTROVERZNI roman "Američki psiho" po kojemu je napravljen istoimeni film s Christianom Baleom u glavnoj ulozi, mogao bi uskoro biti adaptiran za kazalište. Njujorški producenti David Johnson, Craig Roessler i Jesse Singer planiraju napraviti mjuzikl temeljen na proslavljenom djelu Breta Eastona Ellisa o bankaru s Wall Streeta kojemu je omiljena razonoda povremeno mučko i sadističko ubijanje.

U jeku ekonomske krize kada su bankari s Wall Streeta iznimno nepopularni i u javnosti tretirani kao najveće zlo američkog društva, producenti su došli na ideju da bi bilo zabavno prikazati bankare ubojice kako pjevaju i plešu. Skladatelj Duncan Sheik već je pristao napisati glazbu i riječi za mjuzikl, a samu dramu će napisati Roberto Aguirre-Sacasa koji trenutno radi na HBO-ovoj seriji "Big Love".

Sheik je rekao da je ponovo pročitao knjigu Breta Eastona Ellisa i smatra ju "izvanrednim literarnim ostvarenjem ranih 90-ih koje zapravo priča bezvremensku priču o alijenaciji". "Zaista što bi moglo biti subverzivnije i zabavnije od bankara ubojica koji složno pjevaju", rekao je skladatelj. Za sada nije poznato kad bi mjuzikl mogao imati premijeru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.