Predstavljena novela Miljenka Jergovića "Volga, Volga"

NAKON "Buick Rivere" i "Freelandera", predstavljen je treći je dio ciklusa o ljudima i automobilima Miljenka Jergovića, novela "Volga, Volga". "Knjiga je komentar današnjega zbiljskog svijeta", rekla je književnica Julijana Matanović, koja je na predstavljanju govorila pored Jergovića, Nenada Rizvanovića i kolekcionara knjiga Dražena Dabića.

Sve se vrti oko sudbine jednoga čovjeka

"Volga, Volga" je priča o samoći i sudbini, radnja se odvija oko Dželala Pljevka koji redovito putuje 116 kilometara od Splita do Livna kako bi otišao u džamiju, vozeći se u svojoj staroj volgi. Jednoga petka silom prilika završi u selu Fatume i tu mu se dogodi nešto što će mu promijeniti život.

To je intimistička priča okupljena oko sudbine jednoga čovjeka, ali je istovremeno i priča o njegovoj društvenoj slici, o tome kako on izgleda dok ga se gleda sa strane i dok se o njemu, njegovoj sudbini i nesreći, ispisuju novinski članci.

Miljenko Jergović je bosansko-hercegovački književnik i kolumnist, a njegove pripovijetke su uglavnom vezane uz Bosnu i Hercegovinu. "Volga, Volga" je predstavljena u atriju satiričkog kazališta Kerempuh, a nazočio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.