Porsche planira nasljednika Carreri GT?

NAKON što je prestala proizvodnja modela Carrera GT u Porscheovoj ponudi, odnosno na njenom vrhu je ostala svojevrsna praznina, koju u Stuttgartu navodno planiraju popuniti cestovnom izvedbom modela RS Spyder.

Izvori javljaju kako bi Porsche u skoroj budućnosti kupcima mogao ponuditi novu i svakodnevnom prometu prilagođenu verziju modela RS Spyder. Ovaj bi eventualni automobil zasjeo na vrh Porscheove sportske ponude i time u jednu ruku naslijedio Carreru GT.

Spominju se čak i dimenzije tog novog automobila, točnije kako bi u duljinu mjerio 4.648  mm, odnosno oko 200 mm više od 911-ice. Nadalje, mnogi dijelovi bi mu bili izrađeni od lakih materijala, poput karbonskih vlakana i sl. Također, pokretao bi ga središnje smješteni Spyderov 3.4 V8, čija bi snaga u ovom slučaju bila smanjena na između 400 i 450 KS.

Za sada još nije poznato kada bi ovaj automobil ugledao svjetlo dana. Na kraju dakle moramo zaključiti kako je za sada riječ tek o glasinama, no nema išta loše u nadi da će Porsche nakon nekoliko netipičnih modela tržištu ponovno predstaviti čistokrvnog sportaša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.