Pobjednik drugog Wipeouta Davor "Chuck Norris" iz Pule

U DRUGOM nastavku adrenalinskog showa Wipeout pobjedu je odnio "hrvatski Chuck Norris", 23-godišnji Davor Marković iz Pule. Po struci je konobar, radi kao parketar, a hobiji su mu sport i breakdance. Upravo je savršena kondicija koju kao breakdancer ima bila presudna za njegovu pobjedu. Naime, poligone je prelazio s takvom lakoćom da su gledatelji mogli očekivati čak i da će iz zafrkancije izvesti salto.

Na ponešto izmijenjenom kvalifikacijskom poligonu, ovog je puta 18 kandidata nakon vodenog tobogana moralo pretrčati preko strunjača na vodi, klizavih stepenica premazanih vazelinom, suočiti se ponovno s boksačkim rukavicama koje su ih nemilice mlatile i bacale u blatni bazen, preskočiti četiri divovske narančaste lopte i zanjihati se na petoj i poput Tarzana doskočiti na ciljnu platformu. I dok su strunjače svim kandidatima bile najlakši dio, klizave stepenice su im mahom stvarale najviše problema. Narančaste lopte ovog je puta jedini uspio svladati Davor, dok Tarzanove vještine nitko nije svladao pa su svi kandidati do cilja morali doplivati.

Davor, koji je na ciljnu platformu stigao u rekordnom vremenu, kao jedan od svojih talenata izdvaja taj da vrlo dobro pamti brojeve telefona. Jednom je glumio Spidermana, penjao se po zgradama i umalo pao. Kaže da se ničega ne boji, kao i da je društven i hiperaktivan. Na Wipeout se prijavio jer se želi dokazati svojoj curi s kojom želi provesti ostatak života.

Swiper - dvosjekli mač

Ionako težak Swiper, na kojem se 12 najboljih iz kvalifikacija borilo za šest mjesta u idućem krugu, zahvaljujući maštovitim producentima ovog je tjedna bio još opasniji i teži. Naime, ovog su se puta rotirale dvije poluge između kojih su kandidati trebali skočiti. Rotirajuće poluge su iz kruga u krug mijenjale brzinu, a razmak između njih je bio sve manji i manji. Kandidati su padali kao balvani, a među prvih šest su se plasirala dvojica muškaraca i četiri djevojke. Fanta bonus challenge od 10.000 kuna je osvojio "dubrovački trubadur" Vlaho.

Najteže je ponovno bilo kvalificirati se među prvih četvero, odnosno u finale. Rotiranje pa hod po gredama ili pak po valjcima u vodi bilo je samo za one jačeg želuca. Kandidati su bauljali kao da su netom prije strusili bocu rakije, a do finala su dolelujale dvije djevojke te Davor i Vlaho.

Na finalnom poligonu je, baš kao i u prvoj emisiji, nakon spuštanja niz tobogan pod kutem od 45 stupnjeva trebalo preskočiti bačve koje su klizile niz padinu, popeti se uz uski vodeni zid te se prebaciti na vrtuljak s kojeg je trebalo doskočiti na malenu platformu na čijem je kraju kandidate čekalo rotirajuće deblo i trampolini preko kojih su trebali dospjeti do cilja. Prvi, ali i najspretniji te najbrži bio je Davor, koji je kući otišao bogatiji za 50.000 kuna. Svoje oduševljenje pobjedom nije krio.

I.M.
Foto: RTL

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.