Pitali smo mlade u Osijeku što misle o lajkovima: "Svi su opterećeni tim"

Screenshot: Index

PITALI smo ljude u Osijeku što misle o lajkovima na društvenim mrežama, ali i jesu li oni pokazatelj da se nekome sviđate te kako reagiraju kad njihova cura ili dečko lajka fotke suprotnom spolu. 

I dok je za neke lajkanje izvor velike ljubomore, drugima pak to ne znači puno. 

"Kad vidiš da ti netko lajka, znaš da gleda" 

Jedna nam je cura opisala što za nju predstavljaju lajkovi: "Kad ti se svidi nečija slika ili jednostavno neka podrška, tako nekako", dok smo na pitanje prati li tko joj lajka i je li joj bitno, dobili potvrdan odgovor. 

"Kad vidiš da ti netko lajka, znaš da gleda i da prati što objavljuješ", odgovorila nam je pa dodala kako lajkanje ponekad može značiti i da se sviđaš osobi. 

@index.hr "Kad vidiš da ti netko lajka znaš da prati i da gleda što objavljuješ." #lajkovi #drustvenemreze #socialmedia #likes #fyp #foryou #indexhr #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

A što ako dečko lajka fotku druge cure? "Ako znam da je dobar s tom osobom, onda mi je ok", rekla je pa zaključila kako pravila vrijede za oboje. 

Nekima lajkovi ne smetaju 

Drugi je pak odgovorio kako misli da su lajkovi dobar indikator sviđa li se nešto ljudima ili ne, no i da mu ništa ne predstavljaju. Dodao je i kako mu ništa ne znači ako njegova cura lajka fotke drugim dečkima, ukoliko joj vjeruje, no zatim je malo promislio pa rekao: "Ne bih volio da sada svakom čovjeku lajka slike."

@index.hr "Ne bih volio da mi cura svakom čovjeku lajka slike." #drustvenemreze #lajkovi #fyp #socialmedia #indexhr #foryou ♬ original sound - Index.hr

A na pitanje je li lajkanje znak da se nekome sviđaš, rekao je: "Nikad nisam o tome razmišljao na taj način. Ako joj se sviđam, siguran sam da će mi se javiti, ili obrnuto", pa dodao kako će toj osobi dati do znanja da mu se sviđa bez lajkanja. 

Drugi uopće ne prate lajkove 

Jedna cura nam je otkrila kako ima isključene lajkove pa pojasnila: "Ne znam koja mi objava ima koliko lajkova i stvarno to ne pratim." 

Dodala je i kako misli da su svi "opterećeni tim" te da svatko gleda koliko ima lajkova, ali i da smatra kako cure misle da je lajkanje način pokazivanja simpatija više nego što to dečki misle. Zaključila je i kako joj ne bi smetalo da joj dečko lajka objave drugih cura, pošto i sama svašta lajka. 

@index.hr "Mislim da su opterećeni malo svi s lajkovima." #drustvenemreze #lajkovi #indexhr #fyp #foryou #socialmedia ♬ original sound - Index.hr

"Osobno, mene to ne zanima" 

Neki su pak otkrili kako im lajkovi ništa ne predstavljaju, poput ove cure koja je rekla: "Osobno, mene to ne zanima, ali mi je dobro za ljude koji zarađuju od društvenih mreža i lajkova." 

@index.hr "Ne smeta mi ako znam da su to prijateljice ili poznanice." #drustvenemreze #lajkovi #socialmedia #likes #indexhr #fyp #foryoupage #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Dodala je i kako pogleda tko joj je lajkao, ali ne razmišlja previše o tome, kao ni da joj ne smeta ako dečko lajka slike svojim prijateljicama ili kolegicama, kao i da sama lajka dečkima jer ima puno muških prijatelja. 

"U meni to izaziva veliku ljubomoru" 

I za kraj, ovaj nam je dečko otkrio kako mu lajkovi nisu presudni faktor, no i da bi mu jako smetalo da njegova cura lajka fotke drugim dečkima i da to u njemu izaziva veliku ljubomoru. 

@index.hr "U meni izaziva veliku ljubomoru. Onda mislim da ona nešto ima s njim." #lajkovi #drustvenemreze #indexhr #socialmedia #likes #fyp #foryou #viraltiktok #osijek ♬ original sound - Index.hr

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.