Pitaj pogrebnicu: Znate li što se događa sa silikonskim grudima tijekom kremacije?

Screenshot: YouTube

YOUTUBE kanal Caitlin Doughty – Ask A Mortician definitivno je jedan od najbizarnijih na toj platformi. Caitlin Doughty najpoznatija je pogrebnica na YouTubeu, a nakon što je odlučila podijeliti tajne svog posla sa znatiželjnicima, počeli su je gledati milijuni.

Caitlin na svom kanalu ima više od milijun pretplatnika koji joj stalno šalju pitanja na koja ona odgovara. Pogrebnica tako govori o sprovodima, šminkanju mrtvaca, balzamiranju, kremaciji, i svim drugim temama koje se tiču mrtvih tijela. Ljudi su strašno znatiželjni kada su u pitanju smrt i raspadanje ljudskog tijela pa Caitlin baš ima posla i kada nije u pogrebnom poduzeću u kojemu radi.

Pored videa o balzamiranju mrtvih, šminkanju preminulih i uređivanju tijela osoba koje su preminule nekom nasilnom smrću te videa o "ikonskim truplima" poput Lenjinovog, najviše je zanimanja probudio video u kojemu Caitlin govori što se događa sa silikonskim umecima kada se obitelj pokojnice odluči na kremiranje.

Caitlin u videu, koji je pregledan 2,3 milijuna puta, kaže da se silikonski implanti ne vade iz tijela koje ide u peć te da obično izgore. Međutim, može se dogoditi da nakon izgaranja silikonskih umetaka na dnu peći ostane zalijepljena tvar. Pogrebnici u SAD-u se ne brinu previše oko toga, kaže Caitlin. Ako je riječ o umjetnom kuku, primjerice, on se ne vadi iz mrtvog tijela nego se pokupi nakon kremacije jer ne izgori, a zatim ga može preuzeti obitelj. Ipak, to se rijetko događa i umjetni kukovi ili koljena u SAD-u obično završe na recikliranju.

Ipak, neka od stranih tijela definitivno ne smiju u peć. Pacemaker je najopasniji, budući da može eksplodirati tijekom kremacije i tako napraviti ozbiljne probleme u krematoriju. Caitlin kaže da svoje pokojnike prije kremacije obavezno sama provjerava jer se zna dogoditi da obitelj lažno tvrdi da pokojnik nema ugrađen pacemaker.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.