Ovako rezerviraju mjesto na plaži u Dolaškim Dragama kod Pakoštana

Foto: Čitateljica Indexa

OSTAVLJANJE ručnika više nije jedini način čuvanja plaže, barem sudeći po fotografijama koje nam je poslala jedna čitateljica.

"Svakodnevno se u medijima objavljuju slučajevi 'rezervacija' plaža ručnicima. Jeste li kad vidjeli 'rezervacije' radnim stolovima, metalnim ležaljkama lancima zavezanima za drveće ili plastičnim dječjim kućicama? Ako pokušate ljetovati u mjestu Dolaške Drage kraj Pakoštana vidjet ćete i to. Privatizacija plaže na najvišem nivou. Ljetujem ovdje već 10-ak godina u svom apartmanu i situacija je sve gora iz godine u godinu", opisala nam je čitateljica.

Dodala je i da je o problemu već pisala i općinskim vlastima, no nije došlo do rješavanja situacije.

"Preko noći kroz cijelu sezonu ostavljaju se razne stvari, tako se mogu, osim radnog stola punog smeća (koji stoji na istom mjestu već nekoliko sezona), ležaljki i dječjih kućica, naći i konopi na kojima se suši rublje, metle, pepeljare i čaše koje će i sutradan poslužiti, dječji bazeni i igračke, metalna konstrukcija kreveta s podnicom i slično", dodaje.

Iako na prvu ovo izgleda kao da je netko ostavio glomazni otpad na plaži, čitateljica nam objašnjava da to nije slučaj.

"Sve navedene stvari povremeno koriste stanari kuća koje su u prvom redu do mora i samim time misle da im prilaz moru osigurava privatni dio plaže i da je u redu ostavljati osobne stvari. Konkretan primjer je navedeni radni stol čije ladice služe kao spremnici za smeće i opremu za plivanje, ili dječja kućica u kojoj preko noći ostavljaju ležaljke. Činjenica je da ostavljene stvari izgledaju kao glomazni otpad jer očito ostavljaju stvari do kojih im nije previše stalo", naglašava ona te dodaje da je plaža inače dobro uređena i da se kante sa smećem redovito prazne.

"Svaki vlasnik kuće u naselju, pa tako i mi, plaća godišnju naknadu za uređenje i održavanje plaže, koja nas svake godine dočeka na ovaj način", dodaje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.