netflix

Originalna obitelj iz Netflixova hita The Watcher prodala priču za milijune dolara

Foto: Facebook

NOVA Netflixova miniserija The Watcher apsolutni je hit na tom streaming servisu nakon što je u prvih pet dana prikazivanja gledana ukupno 125 milijuna sati te je druga najgledanija ove godine nakon što je Dahmer pogledan 196.2 sata tijekom prvih pet dana emitiranja.

The Watcher je snimljen prema istinitoj priči obitelji Marije i Dereka Broaddusa koji su 2014. kupili kuću iz svojih snova u New Jerseyju za 1.35 milijuna dolara da bi tri dana nakon useljenja počeli primati misteriozna pisma od osobe koja se samo potpisivala kao The Watcher.

Na kući izgubili oko 400.000 dolara

Osoba je znala točan raspored soba u kući i najsitnije detalje iz života obitelji Broaddus koja je 2019. godine iselila iz kuće i prodala je za samo 959.000 dolara. No, susjedi Broaddusovih tvrde, kako prenosi Buzzfeed, da je obitelj svoju priču prodala Netflixu za oko deset milijuna dolara iako ta cifra nikad nije službeno potvrđena.

 

Tražili promjenu imena

O zastrašujućoj priči obitelji Broaddus snimljen je ne pretjerano uspješan film 2016. godine i to bez konzultiranja obitelji oko scenarija. Broaddusovi su željeli sudjelovati u snimanju Netflixove serije te su, osim golemog iznosa, navodno tražili i dvije promjene u samoj priči.

Nisu željeli da tvorci serije koriste prava imena njih i njihove djece u seriji pa se tako glavni likovi, koje glume Naomi Watts i Bobby Cannavale, ne zovu Maria i Derek Broaddus nego Nora i Dean Brannock. Osim toga, tražili su da obitelj u seriji fizički nalikuje što je manje moguće na njih. Nora i Dean u seriji imaju dvoje djece, a Maria i Derek troje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.