Oliver Stone opravdava Putina: "To je histerija zapadnih medija"

Screenshot: Youtube

AMERIČKI redatelj Oliver Stone na Instagramu je prije nekoliko dana napisao da "treba sagledati širi kontekst ruske invazije na Ukrajinu".

"Usred histerije zapadnih medija, optuživanja Putina za krvava ubojstva i izostavljanja ključnih činjenica kada nisu zgodne, najvažnije je razumjeti cijeli spektar onoga što se događa i, iznad svega, jasno razmišljati", napisao je Stone pa naveo neke, po njemu, "korisne analize".

Neki od tih tekstova su i Understanding Putin’s Narrative… te 12 Thoughts on Ukraine. Zanimljivo je i to da se ispod te Stoneove objave ne mogu vidjeti komentari osim onih u kojima ga ekipa hvali.

Stone je poznat po svojim proruskim stajalištima i naklonosti Putinu. Krajem 2020. godine objavio je i da se cijepio ruskim cjepivom protiv koronavirusa. Ranijih godina nije krio ni da Putina smatra "svjetskim mirotvorcem".

U periodu od čak dvije godine snimao je i seriju intervjua s Putinom. Nakon toga su ga mnogi ismijavali zbog izjava o Putinu. Tako je primjerice izjavio da je "Putin prošao kroz puno toga, da je bio vrijeđan i zlostavljan u medijima". Naglašavao je i da je Putin "vrlo zaposlen" i da "ima 12-satni radni dan".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.