Novinar New York Timesa oduševljen Mljetom i Korčulom

NOVINAR New York Timesa Seth Kugel ispričao je u svojoj kolumni kako je izgledalo njegovo ljetovanje s roditeljima Sethom i Judy. Otputovali su na jug Dalmacije, odnosno Mljet i Korčulu. "Imali smo tjedan dovođenja roditelja na posao, a trebali ste vidjeti kako je izgledao moj tjedan! Otoci prekriveni borovom šumom, s predivnim morem i kamenim kućicama. Što smo jeli taj tjedan? Najsvježiju ribu, hobotnice, domaći sir i pršut. A građani su jedni od najljubaznijih ljudi koje sam ikad sreo", napisao je novinar uglednog lista. Njega i njegove roditelje šarmirali su građani Mljeta i Korčule.

"Mnogi posjetitelji žele vidjeti stari dio Dubrovnika, stari grad je impresivan, ali precijenjen"

Seth je napomenuo i kako su bili sposobni uživati u svim blagodatima otoka za mali novac. "Tako je zbog njihovog odličnog sistema smještanja gostiju u sobe ili apartmane koji su povezani s njihovim vlastitim kućama. Privatni smještaj osigurava jako puno mjesta za goste u Hrvatskoj, a obitelji time nude pogled u njihovu obitelj te osjećaj da zaista pripadate. Dobro je i to što možete dobiti savjete gdje ići i što vidjeti", nastavio je Seth. Posebno je to važno u Dubrovniku, gdje imate što za vidjeti. "Mnogi posjetitelji žele vidjeti stari dio Dubrovnika, stari grad je impresivan, ali precijenjen".

Mirni Mljet i aktivnija Korčula

Nakon boravka u Dubrovniku, Seth i njegovi roditelji otišli su na Mljet, i proveli tamo dvije noći. Nakon Mljeta, posjetili su Korčulu i vrijeme proveli kod jedne lokalne obitelji. "Naplatili su nam 60 eura spavanje u dvosobnom apartmanu s velikim boravkom i kuhinjom te pogledom na Pelješac". Seth je napisao kako su se na Mljetu imali više prilike odmoriti, a na Korčuli su ipak bili zauzeti s nešto više aktivnosti.

"Kada dođete u Korčulu, morate posjetiti stari grad, gdje se pretpostavlja da je rođen Marko Polo. Stari grad je predivan i izgleda izvornije od Dubrovnika"

"Mljet je cijeli miran, a Korčula je nešto življa. Kada dođete u Korčulu, morate posjetiti stari grad, gdje se pretpostavlja da je rođen Marko Polo. Stari grad je predivan i izgleda izvornije od Dubrovnika. No, nama se čak više svidjelo Račišće, malo ribarsko mjesto", kazao je Seth i nahvalio lokalne restorane. Njegovi roditelji oduševljeni su domaćom ljubaznošću, pa je Sethov tata nazvao Hrvate najljubaznijim ljudima na svijetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.