Napravila veliku grešku s lećama: "Molila sam da mi izvade oko samo da ne boli"

Screenshot: Youtube

AKO nosite kontaktne leće, vjerojatno ste već upoznati s činjenicom da ih nije preporučljivo nositi u moru ili bazenu jer su pravi mamac za mikrobe koji mogu uzrokovati razne upale. 

Stacy Peoples iz Denvera u Coloradu naučila je to na jako težak i bolan način. Naime, dok se s obitelji zabavljala na lokalnom bazenu, nije izvadila kontaktne leće i tako je zaradila infekciju oka, upravo prije obiteljskog odmora u vikendici u šumi. 

"Odjednom me oko počelo jako boljeti. Čim smo stigli u vikendicu, otišla sam prileći. Osjećala sam kao da netko svakih nekoliko sekundi ispucava kuhinjsku gumicu ravno u moju očnu jabučicu. Činilo se da će mi stražnji dio oka eksplodirati. Neprestano mi je curilo iz očiju i nosa, nisam znala da mogu proizvesti toliko tekućine. Imala sam oči poput zombija", ispričala je ona za Daily Mail. 

Budući da bol nije prestajao, a oko joj je postalo jako crveno, uputila se u najbližu bolnicu gdje su joj objasnili da se radi o takozvanom amebnom keratitisu, upali rožnice izazvanoj bakterijama iz vode. Ovakva infekcija je izrazito bolna, prate je migrene i mučnine, a može dovesti i do sljepoće. 

"Bol je postao toliko jak da sam molila liječnike da mi jednostavno izvade oko. Ionako više ništa nisam vidjela, sve je bilo bijelo", priznala je Stacey. 

Srećom, liječnici na to nisu pristali i odlučili su joj spasiti oko. U periodu od narednih pet mjeseci morala je izostati s posla, ostati u krevetu i kapati u oko svakih dva sata kako bi ubila parazita, a cijelo je vrijeme trpjela bolove. 

"Imala sam nekoliko mračnih epizoda u kojima sam pomišljala da bi bilo bolje da umrem, samo da više ne boli", rekla je ona. 

Stacey je nakon ove ozljede izgubila vid na to oko, no nakon što je prošla transplantaciju mrežnice, vid joj se u potpunosti vratio. 

"Kad su mi skinuli zavoje, bilo je nevjerojatno. Ušla sam u bolnicu poluslijepa, a izašla sa savršenim vidom", kaže ona. 

Svoju je priču odlučila podijeliti kako bi druge ljude upozorila na opasnost nošenja kontaktnih leća u vodi. 

"Nemojte ih nositi čak ni pod tušem. Liječnici vas upozoravaju na to i to nije bez veze. Ja sam imala sreće", zaključila je ona. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.