Najstarija Miss Universe u povijesti: Tko je R'Bonney Gabriel?

Foto: Instagram

AMERIKANKA R'Bonney Gabriel nova je Miss Universe.

R'Bonney Gabriel je model i modna dizajnerica, a dizajn je diplomirala u Teksasu. Sjajna je i šnajderica.

Nova Miss Universe rođena je u Houstonu 1994. godine, uskoro puni 29 i najstarija je Miss Universe u povijesti. R'Bonney je ušla u povijest i u prosincu 2021. kao prva Amerikanka filipinskog podrijetla koja je osvojila titulu Miss Texas USA.

"Moj se tata preselio u Ameriku s Filipina uz stipendiju za fakultet i s oko 20 dolara u džepu. Htio je sam sebi utrti put za novi život. U Teksasu je upoznao moju mamu, seosku ženu iz Beaumonta. Ja sam vrlo ponosna filipinska Teksašanka", kaže.

"Voljela bih da se dobna granica pomakne"

Natjecanje je održano u New Orleansu, a za krunu su se natjecale 84 žene iz cijelog svijeta.

Kada je Gabriel ušla u Top 5, upitali su je: "Miss Universe je nedavno napravila inkluzivnu promjenu dopuštajući majkama i udatim ženama da se natječu ove godine. Koju biste drugu promjenu željeli vidjeti i zašto?"

Gabriel je odgovorila kako se nada da će organizatori natjecanja povećati dobnu granicu kandidata.

"Što se mene tiče, voljela bih vidjeti pomicanje granice dobi jer imam 28 godina, a to je najstarija dob za natjecanje. I mislim da je to lijepa stvar. Moj omiljeni citat je 'ako ne sada, onda kada?'. Jer kao žena, vjerujem da nas godine ne definiraju. Nije sutra, nije jučer - ali je sada. Vrijeme je sada", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.