Na Trećem programu HR-a možete slušati radioroman Slučaj vlastite pogibelji

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/Press

Od 22. siječnja do 2. veljače svaki dan od 8:30 slušatelji Trećeg programa HR-a mogu slušati radioroman Slučaj vlastite pogibelji Kristijana Novaka. Na Google i Apple podcastu već sada možete poslušati svih 10 epizoda.

Roman će biti predstavljen u deset nastavaka, koje je za radio adaptirao Dubravko Torjanac.

Inače, roman je u manje od mjesec dana od izlaska doživio drugo izdanje, a nakon predstavljanja u Dramskom kazalištu Gavella u Zagrebu autor je sat vremena potpisivao knjigu. Na Interliberu i Sajmu knjiga u Puli roman je bio među najtraženijima. Bio je među 10 najpopularnijih knjiga u zemlji tijekom prosinca 2023. godine.

O čemu se radi?

U priču nas uvodi Profa, koja u prvom licu pripovijeda o svojem životu u školi u kojoj vodi Dramsku, a radnja je smještena u – za Novaka uobičajeno – Međimurje. Već u prvih nekoliko stranica autor se dotiče tema školstva, korupcije, bespomoćnosti pojedinca, maltretiranja u školi, podobnih i nepodobnih, novih cool katolika koji pršte od pozitivne energije. Isto tako, među recima Profine ispovijesti nalazi se mnogo nijansi jer nam govori – čak upozorava – o svom padu koji će uslijediti.

>>Autor hita Ciganin, ali najljepši ima novo remek-djelo. Pročitali smo ga

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.