Montserrat Caballé: Ne osjećam se kao diva, pjevači su samo sluge skladatelja

"NE OSJEĆAM se kao diva, to je uloga koju su mi drugi dodijelili. Mi pjevači smo sluge skladatelja, jer skladatelji su prave dive, dok mi samo prenosimo njihova djela najbolje što znamo", izjavila je slavna španjolska operna pjevačica Montserrat Caballé uoči sutrašnjeg koncerta na stadionu Stella Maris u Umagu.

Montserrat Caballé pjevat će na otvaranju 22. ATP Croatia Opena u pratnji Crnogorskog simfonijskog orkestra, kojim će ravnati španjolski dirigent Jose Collado. Kao solisti nastupit će i hrvatski pjevač Tony Cetinski te crnogorska operna pjevačica Biljana Kovač. Time ATP Umag i Hrvatska ulaze u ekskluzivni klub velikih sportskih evenata koji su imali čast da na njihovom otvorenju pjeva najveća operna diva Montserrat Caballe.

Tony Cetinski će s divom pjevati duet

Na repertoaru sutrašnjeg koncerta bit će, između ostaloga, arije iz opera Julesa Masseneta, Camillea Saint-Saënsa i Giacoma Puccinija, potom španjolska i katalonska glazba, te Vangelisova skladba ''Like a Dream''. Tony Cetinski pjevat će u duetu s Montserrat Caballé pjesmu Caruso. Finale bi trebao biti Rossinijev šaljivi duet soprana, koji će pjevati Montserrat Caballé i Biljana Kovač.

Najdraži tenisač pjevačici je Roger Federer

La Superba, kako iz poštovanja nazivaju Montserrat Caballé, kaže kako joj je iznimno drago da će pjevati na otvorenju umaškog turnira, jer je to vrlo važan događaj u Hrvatskoj. Tenis i nogomet njezini su omiljeni sportovi, a najdraži klub je Barcelona. ''U Španjolskoj neće biti sretni zbog ovoga, ali moj omiljeni tenisač nije Rafael Nadal, nego Roger Federer'', dodala je Montserrat Caballe.

Montserrat Caballe opovrgnula je nagađanja da joj je ovo oproštajna turneja, istaknuvši da ima ugovor na još četiri godine, te da je još mnogo posla pred njom. Tajna je njezine dugotrajno uspješne karijere, koja traje već preko pola stoljeća, u strpljenju i polaganom napredovanju, iako je to danas teško, kako kaže, jer zbog svjetske krize mladi pjevači i pjevačice sve teže nalaze posao.

U svojoj je impresivnoj karijeri Montserrat Caballé pjevala preko osamdeset opernih uloga

U svojoj je impresivnoj karijeri Montserrat Caballé pjevala preko osamdeset opernih uloga, od barokne opere do Verdija, Wagnera, Puccinija i Straussa. Široj publici najpoznatija je po duetu s pokojnim pjevačem grupe Queen, Freddiejem Mercuryjem, s kojim je 1992. snimila pjesmu "Barcelona", himnu Olimpijskih igara koje su te godine održane u istoimenom katalonskom velegradu.

Jedan od najznačajnijih sportskih i društvenih događaja u Hrvatskoj, 22. ATP Croatia Open održava se ove godine od 21. do 31. srpnja. Uz vrhunske tenisače, u Umagu se očekuje više tisuća gostiju, među kojima i veliki broj poznatih imena iz show businessa, umjetnosti, politike i gospodarstva. Pokrovitelj turnira je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Umaški je turnir omiljena destinacija svjetskih tenisača i zbog bogatog zabavnog i kulturnog programa. Uz koncert Montserrat Caballe, održat će se i niz drugih koncerata, kao i gastronomska manifestacija Istri Gourmet Festival koja promiče bogatstvo okusa i mirisa Istre.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.