Moda na Zlatnom globusu: Gola ramena, duboki dekoltei i kišobrani

ZLATNI GLOBUS otvara sezonu nagrada pa sukladno tome, zvijezde i zvjezdice koriste priliku kako bi prošetale najnovije kreacije i pokazale rezultate dijeta i tretmana na crvenom tepihu. Ove ih godine nije mogla omesti niti kiša koja je lijevala, a uzvanici su iskoristili priliku da pokažu lijepu kolekciju kišobrana.

> Zlatni globus 2010: A pobjednik je... "Avatar"!

Kreacije vrijedne 1,5 milijuna dolara

Sudeći prema kreacijama nošenim na dodjeli, ove godine nema recesije za glumce, jer je najmanje jedna zvijezda priznala da je nosila odjeću vrijednu više od milijun i pol dolara. Crvenim tepihom su prevladavale ružičaste i ljubičaste večernje haljine koje su nosile: Sandra Bullock, Emily Blunt, Fergie, Diane Kruger i Maggie Gyllenhaal. Drugi prevladavajući trend bile su crne haljine, uglavnom s lagano spuštenim naramenicama ili potpuno bez njih što se moglo vidjeti na: Penelope Cruz, Kyri Sedgwick, Courteney Cox, Lei Michele i Heather Graham.

Mariah Carey je mogla doći i gola

Penelope Cruz je bila posebno zapažena u haljini Giorgia Armanija iz kolekcije 2005. koja je imala dramatični cvjetni uzorak oko vrata i kroj u obliku vodoravnih traka. Amy Adams pojavila se u vrlo popularnoj verziji haljine bez jedne naramenice dok je vrlo otvorena Mariah Carey ponovo pokazala sve svoje draži i prezentirala raskošni dekolte. Neki su komentirali da je jednako tako mogla doći i posve naga na dodjelu.

Hrabar izbor Sandre Bullock

Glavna urednica časopisa Allure, Linda Wells, rekla je kako crno može biti dosadno, ali je bolji izbor od bež i sivih haljina koje se isto tako vrlo česte na takvim događajima. "Problem nije u vremenu, već u činjenici da takve boje ne izgledaju dobro na TV-u, a ako ne izgleda dobro na ekranu, promašili ste. Neke od tih boja izgledaju predivno uživo, ali ne i na kameri", rekla je Linda Wells. Najboljim izborom ocijenila je hrabru kreaciju Bottega Veneta boje orhideje koju je nosila Sandra Bullock i svijetloružičastu večernju haljinu Dolce i Gabbane koju je nosila Emily Blunt.

Diane Kruger i Christina Hendriks pogriješile s naborima

"Nije bilo mnogo gadosti. Ljudi su izgledali ljepše, ženstvenije, ukusnije. Bilo je sveukupno mnogo manje razmetljivo nego prije", rekla je Cindy Weber Cleary, modna direktorica vodećeg modnog portala InStyle. Njoj se najviše svidjela Kate Hudson u bijeloj haljini Marchese i Nicole Kidman. Kao loše primjere istaknula je Diane Kruger koja je nosila kreaciju Christiana Lacroixa i Christinu Hendricks u večernjoj haljini Christiana Siriana. "Nabori mogu biti dobri, ali na pogrešnim mjestima mogu izazvati neželjenu pozornost. Diane Kruger i Christina Hendriks bi to mogle upamtiti", rekla je Weber Cleary.

Neke od skupljih kreacija nosile su Drew Barrymore, koja se pojavila u Versaceovoj haljini boje šampanjca, Kate Winslet u Yves Saint Laurentu i Julianne Moore, koja je nosila večernju haljinu Balenciage, iako je bila u pratnji dizajnera Toma Forda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.