Mladi restorateri priredili gala večeru na ATP-u u Umagu

U SKLOPU Istria Gourmet Festivala na 22. ATP Croatia Openu u Umagu je sinoć održana gala večera posvećena udruzi mladih restoratera Europe "Jeunes restaurateurs d'Europe" (JRE). Udruga okuplja vlasnike europskih restorana u dobi od 23 do 37 godina koji njeguju tradiciju kvalitetne gastronomije, pod motom "Talent i strast".

Samo sedam restorana u Hrvatskoj nosi elitnu oznaku udruge

Hrvatska je članica udruge od 2010. godine, ali samo sedam hrvatskih restorana, svi s područja Istre i Kvarnera, nosi ovu elitnu oznaku. Ipak, predsjednik Turističke zajednice Istre Denis Ivošević najavljuje da će do kraja godine inicijativu proširiti na cijelo nacionalno područje i u JRE uključiti Zagreb i Dalmaciju.



Sinoć su svoje specijalitete predstavili hrvatski gourmet restaurant San Rocco i austrijski restoran Steira Wirt
 
Na sinoćnjoj gala večeri svoje su specijalitete predstavili hrvatski gourmet restaurant San Rocco i austrijski restoran Steira Wirt. Uz vrhunska jela, kao što su istarska fantazija (škamp, lardo, skuta i gazpaccio) ili smuđ iz jezera Neusiedler s ječmom, telećom glavom i rotkvicom, poslužena su vina poznatog istarskog vinara Ivice Matoševića.

Hrvatska i Austrija ovom su gala večerom, ali i zajedničkom izradom Vodiča Jeunes restaurateurs za dvije zemlje, pokazali da izvrsno surađuju u razvoju gastronomske ponude. "Naš vodič najbolji je primjer kako prijateljske zemlje mogu skupa raditi na jačanju percepcije o kvalitetnoj gastronomiji, kako u Austriji, tako i u Hrvatskoj", zaključio je Denis Ivošević.

Ranije prijepodne u Umagu je održana i humanitarna akcija koju su podržali sportaši i istarski uglednici, a pomaže umaškoj djeci s posebnim potrebama. Sudionici akcije su se družili s djecom te potpisivali autograme, a takvi će se događaji odvijati svakodnevno do kraja turnira.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.