Michel Gondry i Kevin Spacey snimili reklame za American Airlines

MICHEL GONDRY, jedan od najosebujnijih filmskih redatelja današnjice ponovno se bacio na posao snimanja reklama. Ovog puta riječ je o tri kratke reklame snimljene za avio kompaniju "American Airlines", a ovog puta u pomoć mu je priskočio i poznati glumac Kevin Spacey.

Premda je velik broj njegovih fanova očekivao rad u rangu njegovih prijašnjih umjetničkih eskapada, riječ je o prilično "običnim" uracima.

Iako će se mnogi iznenaditi ovim angažmanom francuskog redatelja koji se dokazao malim, ali hvaljenim nezavisnim filmovima kao što su "Eternal sunshine of the spotless mind", "The science of sleep" i "Be kind rewind" ili brojnim glazbenim spotovima za Massive Attack, Bjork, White Stripese, Radiohead i mnoge druge, snimanje reklama nije mu strano jer iza sebe ima cijeli niz sličnih projekata za velike tvrtke kao što su Nike, Levi`s, Heineken, Smirnoff, Fiat, BMW i Air France.

Gondry je nedavno osposobio i svoju Internet stranicu www.michelgondry.com na kojoj možete pronaći pregršt zanimljivih materijala, a posebno se ističu DVD "Michel Gondry 2: More videos (Before and after DVD 1)" i knjiga "You`ll like this book because you`re in it: The `Be kind rewind` protocol" koje možete naručiti ekskluzivno na stranici i po promotivnim cijenama.

DVD je pregled Gondryevog rada, a zanimljivost knjige leži u cijelom nizu savjeta potencijalnim mladim filmašima koji dosta toga mogu naučiti od redatelja koji se nebrojeno puta dokazao inovativnim rješenjima zbog kojih je dosad i angažiran u više od stotinu različitih projekata za velika svjetska imena.

Hrvoje Marjanović
Screenshot: Youtube

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.