Lupino u humanitarnoj akciji za djecu: Lupinizam za autizam

Foto: Stephan Lupino

NAKON što je donirao tri svoje slike inspirirane Svjetskim prvenstvom u akciji putem koje je zaklada Vatreno srce prikupljala pomoć za Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj i za školovanje djece bez roditeljske skrbi, umjetnik Stephan Lupino već se priprema za novu humanitarnu akciju. 

Riječ je o akciji Lupinizam za autizam za koju će Lupino organizirati izložbu svojih djela u Gradskom muzeju Nova Gradiška, gdje će, između ostalog, izložiti fotografije djece s autizmom. 

Izložba će se održati pod pokroviteljstvom grada Nove Gradiške, a sva prikupljena sredstva bit će namijenjena za uređenje senzornog parka u dvorištu Jaslica u Nazorovoj ulici gdje je nedavno preseljen i Odjel za pomoć djeci s autizmom. 

"Donirat ću pet svojih autorskih slika i deset križeva za pomoć djeci", obećao je Lupino i pozvao ljude da se uključe u akciju.


"Toj djeci je potrebna naša pomoć i volio bih da se što više ljudi uključi u akciju, osobito s obzirom na to da se približava vrijeme blagdana i darivanja. Ja ću prvi donirati svoja djela. Zvali smo i neke od naših estradnih zvijezda da sudjeluju u akciji, no oni su, iako su pristali pjevati besplatno, tražili drugi način da to naplate. Govorili su da će oni doći besplatno, ali da njihovom bendu treba platiti 70 tisuća kuna. Pa toliko ni na redovnoj gaži ne zarade", rekao je Lupino za Index.



Lupino je, inače, svjetski proslavljeni umjetnik, a Interview Magazine, koji je osnovao legendarni Andy Warhol, nedavno je objavio prilog od deset stranica u kojem su bile isključivo njegove fotografije snimljene u klubu The World, jednom od najpoznatijih noćnih klubova u New Yorku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.