Luka Nižetić vraća se svojoj prvoj ljubavi

PROŠLOG tjedna Luka Nižetić snimio je spot za svoj novi singl "Di si ti Mare", pjesmu s kojom je ušao u finale ovogodišnjeg 14. Hrvatskog radijskog festivala. Tekst i glazbu potpisuje sjajni Saša Lošić koji je o samoj suradnji izjavio: "Bio je samo jedan uvjet kada sam pričao sa Lukom, a to je da napravim pjesmu koja će biti na dalmatinskom jeziku,  tako da mi je to bio izazov više. Vi ne znate koliko to meni znači da uopće mogu biti dio dalmatinske pop kulture, to mi je draže nego da sam napunio stadion. Luka je nadgradio pjesmu, dao je nešto svoje, novo i uzbudljivo".

Spoj pitomog i divljeg

Prema zamisli redatelja Darka Drinovca spot se snimao na lokacijama u u Zagrebu i na atraktivnim te divljim lokacijama otoka Krka. Ideja za spot je bila što zornije dočarati i kod gledatelja pobuditi osjećaj sjete, žudnje i nostalgije za lijepim i davno proživljenim trenucima s prvom ljubavi, za koju često kažu i da je ona prava. Naglašenost kontrasta lokacija pridonosi samoj toj emociji.

S jedne strane vožnja tramvajem kroz velegrad poslužila je kao preslika prolaznosti života i otuđenosti od ostatka svijeta, dok s druge dojmljivi pejzaži otoka Krka, mediteranskog mjestašca, panorame mora i neba "vratili" su aktera pjesme prijašnjim vremenima, te proživljenim lijepim, intimnim trenucima. Spot će biti prožet velikim brojem imaginarnih slika, isprepleten flashevima realnosti i apstrakcije, sna i jave prilikom čega obični trenuci postaju posebni, magični i vječni. Konkretnije, kada se čini da je takva idilična slika daleko, upravo taj trenutak koji je urezan u pamćenje osobu ponese, stimulirajući joj maštu koja stvara jedinstveni svijet, savršenu sliku prošlosti koja olakšava življenje u sadašnjosti.

Službena promocija Lukinog aktualnog singla vezana je uz Replay miris koji će od kraja svibnja u svim "dm" dućanima biti ekskluzivno ponuđen uz Lukin CD singl kojeg će na poklon dobiti svaki kupac parfema. Premijeru spota moći ćete vidjeti upravo na Indexu, ali bez žurbe, sve u svoje vrijeme.

L.V.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.