Lexus CT 200h: Posve službeno

NAKON što je na web procurila brošura Lexusovog hibrida i rivala europskim premiuma red je došao i na prve službene fotografije, dok se za tehničke informacije valja strpjeti do sljedećeg tjedna i ženevske premijere.

Kako god, CT 200h kao glavnu karakteristiku nosi hibridni pogonski sklop kojeg karakterizira kombinacija 1,8-litarskog benzinskog motora i elektromotora, a u sprezi sa E-CVT mjenjačem.

Kako su bilo kakve specifikacije pogona još uvijek nepoznate spomenut ćemo tek kako će vozač na raspolaganju imati tri modaliteta rada pogona, i to Eco, Sport i Normal.

Što se samih dimenzija tiče, najmanji Lexus u duljinu mjeri 4.320 mm, širok je 1.765 mm, a razmak između osovina iznosi 2.600 mm. Kapacitet prtljažnika je u osnovi 345 litara, proširiv preklapanjem stražnjeg naslona na 700 l.

 

Interijer snažno inspiriran studijom LF-Ch donosi asimetričnu prednju armaturu logično podijeljenu na dvije cjeline, gornju Display info zonu i Operation upravljačku donju. Potonja uključuje polugicu mjenjača, kao i Remote touch upravljanje poznato s modela RX450h.

Od tehnoloških novosti izdvajamo potpuno nove elemente stražnjeg ovjesa, dok se posebno zanimljivim čini mogućnost prilagodbe pojedinim stilovima vožnje. Tako uključenjem Sport moda osim odgovarajućih postavki vozila prilagodba uključuje interijer, pa će tzv. "Hybrid indicator" biti transformiran u okretomjer, a rasvjeta prijeći iz plave u crvenu.

Vrijeme će pokazati je li Lexus našao dobitnu formulu za uspješniji europski nastup, no sudeći po dosad viđenom, uspjeh ne bi trebao izostati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.