Koža golih modela kao podloga za umjetničko djelo

JOŠ JEDAN umjetnik i zaljubljenik u bodypainting dao si je truda, uzeo kist u ruke i na tijelima brojnih žena oslikao razne oblike. Tako je Andy odabrao kožu umjesto platna i na taj način prikazao svoja neobična umjetnička djela. Talentirani slikar nazvao je nekoliko svojih prijateljica i pitao ih žele li mu poslužiti kao podloga za crtež. Djevojke su, kako je sam rekao, odmah pristale jer se i njima svidjela neobična ideja.

Naime, Andy je poznat kao umjetnik čija su djela "živa". Prvi put se dosjetio na taj način slikati prije četiri godine, kad je slikao samo na tijelima poznatih manekenki. "Nikad unaprijed nemam neku ideju o crtežu. Tek kad vidim tijelo počnem razmišljati kako bi neke boje i oblici pristajali baš na to tijelo. Upravo zato mi je tijelo umjesto platna izazov jer ne postoje dva identična tijela. Čak s djevojkama ne razgovaram o tome što ću naslikati, jer ne želim biti pod utjecajem tuđeg mišljenja. Hranim se energijom ljudi po kojima slikam i oni mi uzvraćaju nevjerojatnom snagom", rekao je Andy Golub koji uvijek naglašava kako je u svojem slikarstvu "vječno spontan".

"Prijatelji me stalno pitaju treba li mi pomoć"

Na pitanje kako je raditi s golim modelima, Andy je odgovorio: "Osjećam se kao liječnik. U biti ih uopće ne gledam na način na koji me pitate, već njihova tijela koristim kao podlogu za umjetničko djelo. Prijatelji me stalno pitaju treba li mi pomoć", našalio se umjetnik koji svoja djela najčešće ne pokazuje na nekoj izložbi, već djevojke odvede u grad na neko vidljivo mjesto gdje ih fotografira i usput prikaže zainteresiranim prolaznicima.

L.V.
Foto: JLP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.