Kolindina 20-godišnja kći studira na Harvardu, a već je napisala i knjigu

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

NA današnji dan 2015. godine Kolinda Grabar-Kitarović postala je prva hrvatska predsjednica, a tu dužnost obavljala je sve do prošle godine, kada je na njeno mjesto došao Zoran Milanović.

Iako Kolinda više nije toliko pod povećalom javnosti kao nekada, njen privatni život i dalje intrigira mnoge. Prije tri godine njena kći Katarina otputovala je u SAD na studij na Harvardu.

Primljena na čak četiri sveučilišta

Kolinda se u svibnju te godine pohvalila kako je Katarina bila primljena na čak četiri američka sveučilišta, koja su joj nudila stipendiju.

"Harvard joj je prvi izbor, iako je primljena na četiri top američka sveučilišta, neću reći o kojim se sve sveučilištima radi, no Harvard i Stanford su među njima", otkrila je tada novinarima.

Među jedan posto najboljih u svijetu

Katarina je uvijek bila odlična učenica te je bila među jedan posto najboljih u svijetu u rješavanju SAT ispita koji se koristi kao prijemni za preddiplomske studije u SAD-u.

U međuvremenu je napisala i knjigu u kojoj je opisala na koji način je pomagala vršnjacima koji su imali suicidalne misli.

Katarina je i uspješna sportašica. Osvojila je mnoga važna natjecanja u klizanju, među kojima i državno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.