Kakve nas sve igre čekaju na novom Xboxu?

Foto: Press

ŠTO SE ove generacije tiče, medijska pompa oko tzv. "rata konzola" gotovo da i ne postoji. S jedne strane, postoje daleko relevantnije teme, a i prošli nas je "rat" naučio da je taj pristup tema prilično potrošen i zapravo potpuno neinteresantan.

Na kraju dana, bitno je samo ovo - stižu dvije moćne konzole.

Nešto u čemu je Sony oduvijek prednjačio bile su ekskluzive, ali Xbox je u četvrtak odlučio pokazati da i oni imaju i više nego dovoljno predivnih igara koje će iskoristiti sav potencijal nadolazeće Series X konzole.

Bright Memory Infinite

Radi se o naslovu koji nije dio postojeće franšize, a iz trailera je moguće vidjeti da je riječ o kombinaciji pucačine iz svih raspoloživih oružja. Na to su dodali malo magije, mačeva i ljutih pila. Drugim riječima, netko je odlučio napraviti žanrovsku kakofoniju i to ne djeluje ni najmanje zbunjujuće. Najzanimljivije od svega, igru je stvorio jedan jedini čovjek. Impresivno.

Dirt 5

Ako još uvijek niste upoznati s ovom franšizom, dovoljno je reći da se radi o jednoj od najljepših simulacija vožnje, a iz trailera bi se dalo naslutiti da bi ovo mogla biti idealna prilika da se napokon upoznate s Dirtom.

Scorn

Teško je odgonetnuti kakav će tip igre iz prvog lica Scorn zapravo biti, ali ono što je jasno jest da je utjecaj H.R. Gigera izuzetno jak. Inače, valja spomenuti kako iza igre stoji srpski studio Ebb Software.

Chorus

Mnogi nisu znali što očekivati od Chorusa, ali tijekom livestreama doznali smo da se radi o SF akcijskoj simulaciji letenja i sve djeluje izuzetno intenzivno i na momente jezivo.

Vampire the Masquerade: Bloodlines 2

Oni koji nisu upoznati s prethodnikom možda će ostati zatečeni ovom kombinacijom vampira, krvavih prizora, živahne glazbe i plesa. No, oni koji znaju, znaju da ih očekuju ubojstva, ugrizi i crni humor.

Call of the Sea

Avanture više nisu toliko popularan žanr, ali lijepo je vidjeti povratak i jednog takvog naslova. Ono što možemo zaključiti jest da ćemo se muvati po predivnom otoku, otkrivati tajne i rješavati zagonetke. Moglo bi biti zanimljivo.

The Ascent

Diablo u svemiru? Može.

The Medium

Nadrealna psihološka horor igra ekipe koja nam je donijela Blair Witch djeluje obećavajuće i pomalo podsjeća na Alana Wakea koji je bio i više nego dobar naslov.

Scarlet Nexus

Bandai Namco ponovno kombinira hack and slash akciju s odličnim dizajnom, a kao što možemo vidjeti, ni ovog im puta nije ponestalo inspiracije za još jednu igru koju su inspirirale anime.

Second Extinction

Neki se možda sjećaju Turoka, igru u kojoj ste tamanili dinosaure, ali otada je prošlo puno vremena. No, čini se da se dinosauri ponovno vraćaju u modu pa ovdje imamo survival co-op naslov koji vam daje puno oružja kojime ćete tamaniti horde podivljalih prapovijesnih životinja.

Yakuza: Like a Dragon

Yakuza serija se nastavlja, a pratimo Ichija koji ima samo jednu misiju, osvetiti se ljudima koji su ga prevarili. Uglavnom, očekujte pomahnitalu akciju i sulude scenarije koji vas uvode u hladan svijet japanskog organiziranog kriminala.

Assassin's Creed: Valhalla

AC franšiza spada među najljepše igre na bilo kojoj platformi, a iz trailera nove vikinške epizode dalo bi se izvući da će igra maksimalno iskoristiti potencijal nove i snažne generacije konzola. Što se same igre tiče, znamo što ćemo dobiti. Ono što očekujemo je igru koja će s trona skinuti uvjerljivo najbolji nastavak - Black Flag.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.