Kad zvijezde pričaju o pjevanju: "Ja lakše pogodim G-točku nego G-dur"

DRUGA je večer bila posvećena soulu i swingu. Osam je parova izašlo na pozornicu i pokušalo se izboriti za opstanak u showu. Dvojac koji je prvi napustio treću sezonu showa "Zvijezde pjevaju" bio je zapravo onaj manje javnosti eksponiran - plesačica s najlošijim partnerima u "Plesu sa zvijezdama" Tamara Despot i pjevač Ervin Baučić, koji je i prošle godine prvi izletio u paketu s glumicom Marijanom Mikulić.

Upravo su oni probili led večerašnje emisije izvedbom swinga. Strašni ocjenjivački sud bio je pun hvala i jednoglasno su zaključili da je vidljiv veliki napredak. Hus je predložio da ubuduće svu energiju više usmjere prema publici, a Ksenija Erker je u šali zatražila u sljedećem nastupu još malo plesne koreografije od zvijezde sestrinskog showa. Možda, ali tek najesen u sljedećoj sezoni "Plesa sa zvijezdama".

Tko je Herr Flick, a tko njegova Helga? 

I ovog je tjedna pokušaj pjevanja HTV-ove voditeljice Dnevnika Katje Kušec ocijenjen najlošijim, ipak, ona je zahvaljujući snažnoj podršci gledatelja ostala u showu s partnerom Đanijem Stipaničevim. Ove se subote u show vratio i Husein Hasanefendić Hus. "Prvo moram zahvaliti Nikši Bratoš koji me mijenjao. Bio je duhovit pa mi neće biti lako", rekao je na početku emisije.

Zorica Kondža i Davor Dretar Drele su, kako ih je slikovito Rajko Dujmić opisao, poput kakvog starog holivudskog filmskog para. Ksenija Erker je iznenadila sve pohvalivši Dreletovu boju glasa kao i način pjevanja. Martina Tomčić Moskaljov, etiketirana kao najstroža članica žirija uživjela se u ulogu "sudačke kuje" koja se razbacuje terminima koje glazbeno neobrazovana publika ne razumije, a činilo se ni svi izvođači. Pokušala je Dreleta kritizirati rekavši da je uz njihovu pjesmu očekivala jednog alfa mužjaka koji je stamen i sugestivan, koji je fiksira i priječi da može udahnuti. "Gospođo, ja sam već 15 godina u braku...", vratio joj je šaljivi Drele i kasnije s Duškom Ćurlićem komentirao svoj nastup riječima: "Ja lakše pogodim G-točku nego G-dur".

Marko Tolja i Kristina Krepela službeno postali swingeri

Indexov bloger i pjevač Marko Tolja sa svojom partnericom, glumicom Kristinom Krepelom oduševio je žiri izvedbom "Cheek to cheek" Franka Sinatre. Ksenija je zaključila da je Tolja reinkarniran te da je zasigurno živio u najvažnije doba swinga. "Marko je sjajan u swingu i to je njegov teren", rekla je Kristina Krepela, a Marko dodao da su sada i službeno postali swingeri. Simpatičan par otkrio je da im je jako zabavno na probama te da su si i dodijelili nadimke. "Ja sam Herr Flick, a ona je moja Helga", objasnio je Marko prisjećajući se na seriju "Alo, alo".

Melodiji swinga su se prepustili i gay konobar iz "Bitangi i princeza" Dražen Čuček i zadarska pjevačica Natali Dizdar koja je mudro iskoristila trenutak prime timea državne televizije za vlastitu samopromociju i objavila da je nakon tri godine izdala novi album. Martina Tomčić Moskaljov iznenadila se njihovom izvedbom pa je iznenadila i gledatelje kojom lijepom riječju. "Hvala lijepa što nas slušate. Kod vas naša uloga nije fiktivna jer naše riječi i kritike ipak dopiru do vas. Nisam imala vremena pratiti falš", na svoj je način stroga sutkinja htjela reći da su bili fantastični i dala im ocjenu osam. Nakon prošlotjednih 23 boda, Dražen i Natali su u drugoj emisiji skupili 30 i obećali nova iznenađenja u sljedećim nastavcima.

Marija Husar i njezin učenik, voditelj na HTV-u Mihovil Horvat nisu napredovali u drugoj emisiji te su zaradili skromnih 23 boda kao i prošli put. Njihovu pjesmu "Amazing Grace/Milost" odabrao je, otkrili su, Andrej, sin Ivane Husar Mlinac. No žiriju se ona nije svidjela. "Ova gospel pjesma strašno je zahtjevna", "mentor svom učeniku treba dati više prostora", "ova pjesma je greška", "Mihovil se nije našao" i "više sreće drugi put" samo su neki od komentara stručnog suda na njihov račun.

Crni Roko i Ivana Kindl zvijezde večeri

Zvijezda sapunica Dolores Lambaša sakrila je svoje najjače fizičke atribute i pustila gledateljima tek da gledaju njezinu neobičnu naraslu gornju usnicu koju nije estetski operirala. Njezin nastup s Giulianom Đanićem iz prvog je reda bodrila Kristina, Giulianova supruga, i glumičin zaručnik Frano Lasić. Rajko Dujmić pohvalio ih je da su jedini par kod kojih nije osjetio ni zrnce treme.

Apsolutne zvijezde večeri nastupile su posljednje. Ivana Kindl i "crni Roko" iz TV reklama, briljirali su u izvedbi soula i zasluženo dobili najveći broj ocjena. "Mislila sam da je prošlotjedni nastup tvoja neka mjera koju ćeš zadržati, ali oborio si me s nogu. Ovo je najbolje što smo večeras čuli. Jako si dobro nosio svoj glas, doista izvrsno", rekla je zadarskom glumcu Dušku Modriniću glazbenica Ksenija Erker i pokazala ocjenu devet. Nešto manje oduševljena, za ocjenu manje, bila je Martina Tomčić Moskaljov. Ona je zaključila da je pjevačica i Indexova blogerica promišljeno iskoristila sve njegove kvalitete. Doista, nekima je teško udijeliti kompliment. No još je sedam tjedana pred natjecateljima HTV-ova showa i može se još svašta dogoditi.

E.D.Foto: HTV
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.