Jovana Joksimović: Imala sam temperaturu nakon cjepiva, ali opet bih ponovila sve

Foto: Instagram

VODITELJICA jutarnjeg programa srpske K1 televizije Jovana Joksimović u siječnju je primila prvu dozu Pfizerovog cjepiva protiv koronavirusa. Za srpske medije otkrila je kako se nakon druge doze osjećala bolesno čak tjedan dana.

Supruga glazbenika Željka Joksimovića kaže kako se željela cijepiti. "Inzistirala sam na tome. Htjela sam to napraviti onog trena kad je cjepivo bilo dostupno u našoj državi. Pravo da vam kažem, bila sam nestrpljiva kada će to biti omogućeno nama novinarima. Srećom, bili smo među prvima jer novinari spadaju u prioritetne grupe. Imala sam privilegiju da primim prvu dozu već u siječnju", objasnila je voditeljica, prenosi Blic.rs.

"Dobila sam Pfizer. Zato sam u razgovorima sa stručnjacima i ljudima koji znaju mnogo više nego ja zaključila da je riječ o cjepivu koje je proizvedeno po nekim novim tehnologijama... Shvatila sam da je transparentna priča oko tog cjepiva i da alergijske reakcije koje se u nekim slučajevima javljaju su veoma male. Gotovo da ne postoje. I to mi je bilo važno", kaže Jovana te dodaje da je tek nakon druge doze osjetila određene simptome.

"Nakon prve doze cjepiva nisam imala nikakvu reakciju, osim što me je malo boljela lijeva ruka u koju sam dobila ubod igle. Međutim, nakon druge doze imala sam povišenu temperaturu, curio mi je nos, kašljala sam. Trajalo je sedam dana, osjećala sam se bolesno. Poslije toga je sve bilo kao rukom odneseno. Ono što je važno, sedam dana nakon druge doze otišla sam provjeriti antitijela i imala sam 35. I ovaj rezultat koji sam vam poslala je tri i pol tjedna nakon cijepljenja, što znači da mi je jako porastao nivo antitijela", rekla je.

Nakon primanja druge doze kaže kako joj razina antitijela iznosi 39.56. "Kad bih se ponovo trebala cijepiti, izabrala bih opet Pfizer", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.