Jelena Veljača promovirala knjigu: Pišite opet o mojem međunožju

JOŠ JE jedna "slavna" knjiga ugledala svjetlo dana. Riječ je o knjizi Jelene Veljače pod nazivom "Mama vam je cijelo vrijeme lagala" koja je proistekla iz kolumni koje je Veljača pisala za jedan dnevni list. Atmosfera u kojoj se promocija odvijala, u najmanju ruku, bi se mogla nazvati nemirnom. Problemi s mikrofonima, nervozni povici iz prvih redova, mrmljanje sudionika i neprestana zvonjava mobitela upućuju na to da okupljenima ponuđeno štivo i nije bilo pretjerano zanimljivo.

Između ostalih, zvonio je i mobitel Denisa Kuljiša koji je nekoliko puta i napuštao prostoriju, ali on kaže kako to "nije zbog dosade, već su ga zvali zbog nekih neodgodivih stvari". "Jelena je prodala nekoliko sapunica, napisala 20 i nešto tisuća stranica scenarija i zaradila je vrlo ozbiljne pare, neću ni govoriti koliko ozbiljne", rekao je Kuljiš koji svesrdno pruža podršku mladim autoricama. Naime, pisao je predgovor za knjigu Nives Celzijus koja je izazvala popriličnu buru, kako u javnim, tako i u književnim krugovima. "Jelena piše kolumnu koju je ujedinila u knjigu, a Nives je napisala knjigu koja je bila tiražni fenomen. Nives je jedno, a Jelena drugo. U slučaju Nives Celzijus se ne može govoriti o literarnoj vrijednosti, tu se može govoriti o zanimljivosti", objasnio je Kuljiš.

"Nije lako biti ni Jelena Veljača ni Marko Grubnić"

U maniri u kojoj se obrušila na novinare u jednom poglavlju svoje knjige, Jelena je te iste, koje je sama pozvala na promociju, otkantala izjavom: "Možete opet pisati o mom međunožju". Ovaj tekst ipak nije o međunožju, nego o knjigama. Njezin dečko, glumac Janko Popović Volarić, bio je pristupačniji novinarima, a na pitanje što smatra do sada najvećim uspjehom svoje djevojke, odgovorio je: "Možda je to ova knjiga". Također, smatra da je veliki uspjeh način na koji se Jelena nosi s, kako on kaže, javnim linčom. "Ljudi su se na nju obrušili vjerojatno zato što je mlada i uspješna žena", rekao je Janko koji je zbog toga često i bijesan i poželi reagirati, ali se suzdrži jer je i on, kao i Jelena, javna osoba.

Dio knjige Veljača je posvetila i tome kako je biti javna osoba, a taj dio su i pročitale njezine prijateljice, glumice Petra Dugandžić i Nataša Janjić. "Uistinu sam se naježio jer nije lako biti ni Jelena Veljača ni Marko Grubnić", rekao je Modni Mačak koji je došao na poziv prijateljice Jelene, a i sam uskoro izdaje knjigu. "To je nekakav presjek mojeg dosadašnjeg rada, kruna moje karijere na 250 stranica. Prikazat će mnoštvo editorijala i modnih događaja, a samim time i događaja i doživljaja s javnim osobama", rekao je Grubnić. 

Književna kritičarka Jagna Pogačnik Jeleninu knjigu je nahvalila, a za Markovu je rekla kako apsolutno nema nikakvu želju pročitati ju. "Knjiga je postala modni dodatak pa ako si javna osoba onda misliš da ćeš biti još javnija ako napišeš knjigu", rekla je Pogačnik. "Mislim da chick lit ne treba podcjenjivati, jer on kada je dobar predstavlja suvremenu urbanu žensku prozu", zaključila je kritičarka. 

Iva Milanović-Litre
Foto: Borna Čavrag

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.