Ispovijest ovisnice o seksu: "Sumnjala sam na trudnoću, a nisam znala ni imena svojih partnera"

Foto: Instagram

KAD se govori o ovisnostima, ovisnost o seksu na prvi pogled zvuči prilično bezazleno. Kako to izgleda kad si ovisan o seksu odlučila je za Prevention podijeliti jedna dvadesetdevetogodišnjakinja iz Washingtona.

Sve je počelo 2011. godine kad je prolazila kroz težak prekid i odlučila potražiti partnere putem mreža za upoznavanje. Činilo se da to dobro funkcionira sve dok nije shvatila da više ne može prebrojati s koliko je muškaraca spavala.

"Kad sam imala 26 godina shvatila sam da mogu izlaziti svaku večer i da se ne trebam posebno spremati za to. Nije mi bilo važno što će ljudi misliti o meni, samo mi je bilo stalo do seksa", ispričala je.

Također je objasnila kako je izgledao njen prosječan tjedan.

Ponedjeljci su bili dobar izbor za spojeve jer bi ju razveselili nakon povratka na posao, a potencijalne bi partnere uvjeravala da su joj oni jedini razlog da ustane iz kreveta.

To nije bila istina, ali su prema njenim riječima, oni to željeli čuti.

Utorkom bi nadoknađivala ako bi se dogodilo da je propustila seksati se ponedjeljkom i taj bi dan bio rezerviran za odlazak na pivo.

"Koji bi muškarac odbio naći se na pivu sa ženom koja također voli piti pivo?", obrazlaže ona.

Srijedom bi se nalazila s muškarcima koje bi upoznavala subotom kako ne bi ispala očajna, ali to bi se događalo samo ako već istu večer ne bi stupili u spolne odnose.

Četvrtci su joj bili omiljeni dani jer bi se tad već bližio vikend i sve bi bilo opuštenije. Razgovarali bi o planovima za vikend, poseksali se i ona bi se stigla zadnjim vlakom vratiti doma i odmoriti se za novi radni dan.

Nije odmah shvatila da ima problema s ovisnošću, ali ju je razgovor s prijateljicom i strah od trudnoće ipak malo protresao. Kad je shvatila da nema pojma tko bi mogao biti otac i da se ne sjeća ni imena svih muškaraca s kojima je spavala, shvatila je da ima problem.

Nakon toga je odlučila potražiti pomoć i počela odlaziti na terapije. Uz pomoć terapeuta shvatila je da je njen problem posljedica seksualnog zlostavljanja koje je doživjela u djetinjstvu, te ponovo za vrijeme studentskih dana.

Danas je već mjesec dana u apstinenciji i trudi se pronaći način da se stresa rješava na drugi način.

"Pripremam se za maraton i već sam počela gubiti na težini zbog trčanja. Kad se odlučim urediti to činim samo zbog sebe, a ne da bih bila privlačna drugim ljudima. Osjećaj je stvarno oslobađajući", zaključuje.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.