Hrvatski rukometaš stoljeća 24 sata na dan brine o bolesnoj supruzi: "Ja je ne dam u dom"

Screenshot: RTL

PROSLAVLJENI rukometaš Hrvoje Horvat i njegova Dunja u braku su 49 godina i imaju troje odrasle djece, među kojima je i Vanja Horvat, široj javnosti poznatija pod prezimenom bivšeg supruga Zorana Mamića.

Hrvoje je proglašen rukometašem stoljeća, a kako kaže, ništa ne bi postigao bez svoje supruge. Stoga kad je došlo vrijeme da se on brine za nju, nije dvojio. Dunja je oboljela od Alzheimera.

"Ja sam svjestan da ću napraviti sve da ona kod zadnjeg dana bude kod kuće. Ja je ne dam u dom, ne dam je u bolnicu. Borit ću se dokad ću moći. Sve mislim da to što joj ja pružam teško će netko drugo pružiti. Dok vidim da se smije meni je - ovak mi je vedro ko' danas u Novalji", rekao je za RTL.

Prisjeti se i prvih trenutaka njihove ljubavi: "Dunja je bila najzgodnija cura u Bjelovaru. Ja sam kao jedna od najboljih rukometaša mogao birati. Bila je rukometašica - tukla u obrani, u napadu samo da joj loptu ne dodaš. Uvijek šik, elegantna, takva je bila i kasnije kao profesor. Sposobna, odrješita, stvarno je držala tri ćoška u kući. Ja sam bio puno odsutan s klubom, sa reprezentacijom pa sam igrao 4 godine, ona je bila s djecom".

"Htio sam uvijek ono što radim raditi maksimalno dobro i biti najbolji. Ja sad hoću biti najbolji muž. Hoću Dunji pomoći najbolje na svijetu.Ja ne znam jel' joj to čini nekakve emocije, al' ja to radim. Možda joj to negdje proradi. Hoću biti najbolji, Dunji najbolji. I zato neću odmor nikakav. Ja sad živim za nju", zaključio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.