Hrvatska celebrity vjenčanja: Gdje caruje Dior, a gdje folklor?

REPRIZA svadbe Mirjane Hrge inspirirala nas je na malu reviziju javnosti najinteresantnijih celebrity vjenčanja, kojih je u zadnje vrijeme, shvatili smo kada smo krenuli brojati, bilo itekako puno. Svoje sudbonosno "da" prošle godine rekli su Monika Kravić, Niko Kranjčar, Tarik Filipović i mnogi drugi, koji su te iste svatove osiguravali kao da je riječ o predsjedničkoj gala večeri, te medijima približavanje zabranili na kilometre.

Mamići se osigurali kao kraljevska obitelj

Jedna od takvih svadbi sigurno je bila ona Monike (sada) Mamić i Marija Mamića, održana prošle godine u luksuznom hotelu Westin. Svadbu koja je bila osigurana kao da je, u najmanju ruku, riječ o Bushevom posjetu Hrvatskoj, svatko tko se tog poslijepodneva zatekao u gradu nije mogao zaobići. Ali, jednako tako, nitko nije mogao ući na nju. Monika je nosila šezdeset tisuća kuna vrijednu haljinu dizajnera Valentina, a prema nekim informacijama, Mamićevi su samo jela kojima su se probrani uzvanici gostili, platili 220 tisuća kuna. Da cijelu stvar prokomentira osjetio se pozvan i Neven Ciganović, koji je rečenicom koja je ušla u anale "izvana Dior, iznutra folklor", prokomentirao činjenicu da su Mamićeve u brak ispratili taktovi Thompsona i Miše Kovača.

Tarik i Lejla naručili otrovne magnolije i Halida Bešlića

Lejla i Tarik Filipović svoje svadbeno slavlje odgodili su zbog rođenja sina Armana. Nakon što se Lejla oporavila od porođajnih muka par je organizirao slavlje u sportskom centru u Šestinama kojem su blizu mogli pristupiti samo odabrani. Iako se o cijeni vjenčanja Filipovića nije špekuliralo po medijima, iz rijetkih priloženih fotografija dalo se zaključiti da se nije štedjelo. Stolove su krasile otrovne skupocjene magnolije, a mladence je u "novi život" ispratio Tarikov najdraži pjevač, Halid Bešlić.

Hrga i Šarić zainteresirali svadbenim menijem

Spomenuto vjenčanje Mirjane Hrge i oftalmologa Deana Šarića također je izazvalo neslućeno zanimanje medija - dok je Hrga rekla govorila konačno zbogom Novoj TV, a novinari čeprkali po bogatom ljubavnom kartonu doktora Šarića, novinarka je sa svojom novootkrivenom ljubavi digla sidro i otišla put Crne Gore. Ondje su si, u tajnosti umjetnog otočića Gospe od Škrpjela, Mirjana i Dean rekli sudbonosno "da", a večera koju su mladenci organizirali za svoje probrane uzvanike, također je bila jedna od onih o čijoj cijeni se naveliko raspravljalo, a koja je navodno koštala "kao suho zlato".

Ivaniševići ga nakon dugogodišnje veze "obavili"

Jedno od dugoočekivanih celebrity vjenčanja svakako je i ono "obavljeno" ovog proljeća u Americi - nakon dugog zajedničkog života, dvoje djece te neprekidnih nagađanja "kad će", sudbonosno "da", u najužem mogućem krugu rekli su si Tatjana Dragović i Goran Ivanišević, i tim činom zapečatili svoju nekoć poljuljanu ljubav. Ali, i oko njihovog slavlja plele su se priče - poglavito ona koja svjedoči da na vjenčanju iz snova svojeg sina jedinca nije bio Srđan Ivanišević, koji, kako su onda prenosili neki mediji, ni danas nije zadovoljan sinovim izborom nevjeste.

Neka hrvatska celebrity vjenčanja uspjela su okupiti više paparazza nego uzvanika...

Na primjer, ono Nike Kranjčara. Znatiželjni mediji uspjeli su pokvariti nešto što je zamišljeno kao intimno vjenčanje na kojem su Niko Kranjčar i njegova dugogodišnja djevojka Simona Fristić izrekli bračne zavjete. U crkvi Sv. Ivana Krstitelja u zagrebačkoj Novoj Vesi okupilo se tridesetak uzvanika, među kojima i nije bilo poznatih lica - ceremonija vjenčanja bila je rezervirana samo za članove obitelji i najbliže prijatelje, a na svadbi u galeriji Kranjčar pridružio im se ostatak ekipe. Niki Kranjčaru vjenčani je kum bio Marko Marić, nogometaš francuskog Lillea koji je s Kranjčarom igrao u Dinamu. Simona je za kumu odabrala prijateljicu iz školskih dana, a crkveno je vjenčanje glazbom pratio Zagrebački gitaristički kvartet.

A sve ih je nadmašila... Iva Majoli!

I na kraju, apsolutno najglamuroznije  hrvatsko vjenčanje bilo je ono 2006. godine, kada se udala Iva Majoli, koje je ujedno bilo i vjenčanje koje je najviše "potreslo" hrvatsku javnost. Svadba "skuplja od Boga", glamurozni uzvanici, glamurozni automobili, pa čak i glamurozni novinari, Ivu Majoli odveli su, umjesto u mirnu bračnu ložnicu - ravno na stup srama. Prvi se javio Tony Cetinski koji je pjevao mladencima kako bi javnosti obznanio da mu Iva od dogovorene svote nije platila ni kune. To je izazvalo lavinu nezadovoljnih potraživača - od cateringa do cvjećara - svi redom su pričali istu priču, priču koja govori kako je Majolica potpuno švorc. Osim što ju je ubrzo nakon svadbe suprug Marić javno pljusnuo i skupocjeni prsten bacio u vodu (ali to je priča za najveće bračne skandale), što skandaloznom okružju nije ni malo pomoglo, Majolica je svojim vjenčanjem svakako izazvala "skandal nad skandalima", upravo onaj koji se ne zaboravlja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.