Hrvati poludjeli za otočićem Žirje, a sve zbog - Večere za 5

Foto: Shutterstock/RTL

U OVOTJEDNOJ Večeri za 5 na selu sudjelovali su stanovnici otoka Žirje te apsolutno oduševili gledatelje, sudeći po komentarima na društvenim mrežama.

Bajkoviti otočić u šibenskom arhipelagu i njegovih pet stanovnika koji su ovog tjedna pokazali jela svog kraja u RTL-ovoj emisiji ne prestaju dobivati pohvale na društvenim mrežama. A poseban je to uspjeh ako uzmemo u obzir da je riječ o emisiji nakon koje se uglavnom komentiraju svađe kandidata i slično.

Večera za 5 na selu

Gdje je nestalo iznenađenje? 🤔😅 Doznajemo večeras u 21:15!

Objavljuje Večera za 5 u Ponedjeljak, 12. lipnja 2023.

"Kakvi jednostavni i normalni ljudi, kakva ljepota života", "Ja nisam nešto od mora. Ali ovo je raj pravi. Divota. Volim mala mjesta na moru gdje mogu sve sama prošetati. I ne u ljeti već rano proljeće i jesen", "Divno mjesto", "Ovdje mora biti predivno živjeti", "To je tako na večeri u Dalmaciji, veseli, opušteni... Bravo", "Eh da je ovdje živjeti", samo su neki od mnogobrojnih komentara na društvenim mrežama.

Gdje je Žirje?

Otok Žirje je jedini trajno naseljeni pučinski otok među šibenskim otocima. Žirje je smješteno 22 kilometra jugozapadno od Šibenika, na dodiru s nacionalnim parkom Kornati, površine je 15.08 km2, duljine 12 kilometara i ukupne duljine obale 41.8 km.

Žirje ima 29 uvala, a u veće i naseljene ubrajaju se: Muna, Koromašnja, Mikavica, Tratinska i Pečenja. Na otoku postoji osam prirodnih spilja i jama: Golubnica, Mala Jama, Podvodnje, Gravanjača, Mala buža u Tratinskoj, Gradina, Mala buža za Prisligom i Draževica.

Žirje je s kopnom, točnije sa Šibenikom, povezano trajektnom linijom i subvencioniranom brzobrodskom linijom. Na otoku je razgranata mreža od trideset kilometara cesta i putova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.