"Greta Thunberg je teroristica i putnica kroz vrijeme, ali i Soroseva unuka"

Foto: Sveučilište Washington

NEDAVNO se pojavila vijest o mladoj aktivistici Greti Thunberg, a internetski dokoličari pronašli su staru fotografiju na kojoj se nalazi osoba koja podsjeća na Gretu pa su neki "pametno" zaključili da je Greta Thunberg - putnica kroz vrijeme.

No ovakvih i sličnih gluposti internet je prepun, a ekipa s Crackeda okupila je nekoliko zanimljivih teorija zavjere u koje ljudi, unatoč dokazima da to nije istina, uporno vjeruju.

Rusi su optuženi za uplitanje u američke izbore, a zapravo su potpuno nevini

U ožujku ove godine Robert Mueller zaključio je svoju istragu o mogućem ruskom uplitanju u predsjedničke izbore. Otkrio je da su se Rusi uistinu pokušali uplesti u izbore (što je čest hobi svjetskih velesila), ali nije pronašao dokaze da je to učinjeno uz suradnju voditelja kampanje Donalda Trumpa. Točnije, tijekom istrage nisu otkriveni konkretni dokazi, ali Mueller je dodao i da to ne znači da ih nema.

Ovaj zaključak nikog nije zadovoljio, a najmanje liberale, koji su vjerovali da će to biti posljednji čavao u Trumpovom predsjedničkom lijesu.

No nisu bili zadovoljni ni konzervativci koji su vjerovali da će istraga potvrditi postojanje CrowdStrikea. Preciznije, postojanje tvrtke za cyber-sigurnost imena CrowdStrike koja je prema naređenju demokrata u suradnji s Ukrajinom pokušala okrivite Ruse za uplitanje u izbore i utjecati na izbore u korist Hilary Clinton kako bi se osvetili Rusima.

Dokaz? Nacionalni demokratski komitet nije dopustio da FBI istraži njihove servere i tako otkrije dokaze o postojanju CrowdStrikea.

Naravno, to nije istina. NDK je dao kopije podataka sa svih svojih servera, ali to nije omelo teoretičare pa i samog Donalda Trumpa koji je i dalje tvrdio da se na serverima nalaze "nestali" mailovi Hilary Clinton.

Kraljevska beba je podvala

Meghan Markle nije se svidjela britanskim tabloidima. Kada bi se sve zbrojilo i oduzelo, razlozi bi se mogli svesti na jedan neoprostivi problem - nije potpuno bijela.

U tome svakako prednjači Daily Mail koji je u svibnju ove godine počeo plasirati teoriju o tome da su Meghan i Harry lagali o vremenu rođenja svojeg sina Archieja. Ukratko, iz Kensingtonske palače poručili su da su trudovi počeli 6. svibnja u vrijeme ručka, a kasnije da je rodila u 5:26.

Naravno, dežurni teoretičari zaključili su da je beba jedna velika podvala. Ili je rođena dva tjedna ranije ili ju je rodila surogat majka, a Markle je posljednjih nekoliko mjeseci nosila lažni trudnički trbuh.

Nitko nije dao objašnjenje zašto bi to bilo tko učinio, ali to je manje bitno.

Požare u Amazoniji podmetnuli borci za okoliš

Nakon što su se društvenim mrežama počele širiti vijesti o požarima u Amazoniji, svaki vaš ekološki osviješteni prijatelj želio vam je dati do znanja da "mediji ne pišu o ovoj temi". Što nije istina, a to bi i znali da svoje vrijeme ne troše na pisanje pravedničkih statusa i dijeljenje prastarih fotografija požara.

No to ne mijenja činjenicu da se radi o ozbiljnom problemu, a mnogi borci za okoliš uperili su prst prema brazilskom predsjedniku Jairu Bolsonaru koji je od dolaska na vlast učinio sve da uništi šume i napravi mjesta za farmere i uzgajivače stoke.

On se obranio tako da je za požare optužio - Greenpeace i Amazon Watch.

"Što se tiče požara, po mom mišljenu, podmetnule su ih nevladine udruge jer su izgubile novac. Njihova namjera? Donijeti probleme u Brazil i privući pažnju protiv mene, protiv brazilske vlade", objasnio je Bolsonaro.

Kada su ga tražili dokaze, samo je odgovorio da "nema plan napismeno" i "da se to tako ne radi". Drugim riječima, dokazi ne postoje osim u njegovoj mašti.

Greta Thunberg je... Sve ono najgore

Greta Thunberg u kratkom je vremenu postala jedna od najpoznatijih tinejdžerica na svijetu, a u još kraćem vremenu na sebe je navukla bijes mnogih koji su joj u najkraćem mogućem roku pronašli bezbroj mana.

S popularnošću dolaze i teoretičari zavjera koji u svemu pronalaze materijal za neku od svojih suludih teorija.

Među najpopularnijima su one da je članica ISIS-a ili da je unuka Georgea Sorosa, ali postoje neke daleko bolje. Primjerice, ona da je njezina majka lezbijka koja štuje Sotonu i podučava tinejdžerice kako da same odrade abortus.

Postoje i one daleko popularnije. Ona najpopularnija je da se radi o zaštitnom licu masovne kampanje koju su pokrenuli njezini roditelji, a mali bonus je to da je Greta zapravo australska dječja glumica imena Estella Renee.

Jedan pogled na Estellu dovoljan je da shvatite da to nije Greta, ali problem je i to da Greta Thunberg ima profil na IMDb-ju jer je posudila glas u kratkom španjolskom filmu "Ave Paraiso", dok su njezine ostale "uloge" samo nastupi u raznoraznim televizijskim emisijama u kojima je gostovala ili dokumentarci u kojima je sudjelovala.

No nekima je to očito bilo dovoljno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.