Gledatelji HRT-a napali Doris Pinčić, smeta im kako je naglasila jednu riječ

Foto: HRT

Doris Pinčić Guberović i Vicko Dragojević danas su vodili HRT-ovu emisiju Dobro jutro, Hrvatska. 

Nakon emisije gledatelji su na Facebooku poveli raspravu o tome kako je Pinčić u jednoj najavi izgovorila riječ dupin. Neki su pisali da je voditeljica nekoliko puta krivo naglasila riječ.

Doris za vas izdvaja

Dobro vam jutro! Evo koje teme se našoj Doris Pinčić Official posebno sviđaju ovog jutra u emisiji #uzivo na #palPrvi, #HRTi i ovdje…

Objavljuje Dobro jutro, Hrvatska u Nedjelja, 11. kolovoza 2024.

"Ja se najviše radujem što ćemo razgovarati o dupinima. Konkretno o običnom dupinu, ali ćemo spomenuti i onog dobrog dupina. To mi je uvijek slatko kako se ovaj zove obični, a i on je prekrasan, a ovaj drugi je dobar. Znaš odmah da je dobra životinja", rekla je Doris u najavi koja je izazvala komentare.

"Nikad nisam čula takav izgovor"

"Voditelj bi trebao znati ispravno izgovoriti riječ dupin. U vrijeme Helge Vlahović, Željke Fattorini i sličnih toga nije bilo. Ali danas su svi pjevači i voditelji. Takvo je vrijeme", "Tri puta sam pogledala snimku i moram priznati da prvi put čujem tako izgovorenu riječ dupin", "Imam poprilično godina i nikada, ali baš nikada nisam čula takav izgovor", neki su od komentara.

"Meni je više zasmetalo kad je rekla zrihtati. Je li to hrvatska riječ? Dupin je izgovorila tipično dalmatinski čakavski, a čakavski je jezik, a ne narječje za vas kojima je smola u ušima i koji ne znaju povijest. I što sad treba radi toga na ražanj staviti, a može biti fakat, zrihtat i kaj i lepo... To ne čujete", dodala je jedna gledateljica.

Doris na HRT-u radi više od četiri godine

Podsjećamo, Doris Pinčić Guberović na HRT-u radi od početka 2000. godine. 

"HRT kao javni servis po mom mišljenju nudi vrtlog mogućnosti za stjecanje novih iskustava i veselim se svemu što je pred nama. A nadam se, najviše na dobrobit naše publike", rekla je tad Doris.

Prije HRT-a je šest godina radila na RTL-u. Osim toga, sedam godina je radila na Narodnom radiju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.