Gay pingvini prekinuli vezu: Pedro odlučio pariti se sa ženkom

POZNATI homoseksualni par pingvina iz Zoološkog vrta u Torontu prekinuo je svoju romansu koja je zabavljala brojne posjetitelje. Buddy i Pedro već su dugo atrakcija ZOO-a, no jedan je pingvin odlučio "promijeniti tabor" nakon što su ga razdvojili od partnera i ponudili mu ženku. Pedro se poželio pariti sa ženkom, ali mu to za sada još nije uspjelo. Promjena u njegovom ponašanju razveselila je zaposlenike ZOO-a jer su pingvini ugrožena vrsta pa se ljudi koji o njima brinu nadaju da će Pedro uspjeti produžiti vrstu.

Pedro i Buddy napravili su zajedničko gnijezdo čim su stigli u kanadski ZOO prije otprilike godinu dana. Kustos Tom Mason njihovu vezu opisuje kao socijalnu, a ne seksualnu. 21-godišnji Buddy je prije Pedra imao partnericu deset godina i s njom je na svijet donio mladunce prije no što je uginula. Mlađi, desetogodišnji Pedro za sada još nema potomaka. Njihov prekid nije iznenadio stručnjake, koji tvrde da bi se ptice u drugačijem, prirodnom okruženju ionako sparile s drugim spolom.

Priča o zanimljivom paru iz ZOO-a u Torontu već neko vrijeme puni medijski prostor i daje materijala za šale. Komičar Jimmy Kimmel je u jednom svom showu pingvinsku priču nazvao "Brokeback ledenjakom" te je ustvrdio kako je gay pingvinski par viđen na koncertu Lady Gage, vatrene zagovarateljice prava istospolnih parova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.