Formula 1 zabranila popularne grid girls: "Feminizam je otišao kvragu"

Foto: Guliver Image/Getty Images

OD 25. OŽUJKA Formula 1 više neće biti ista. Seksi hostese poznate kao grid djevojke, pit babes i paddock girls, zbog kojih su brojni muškarci gledali početak svake utrke, zauvijek će nestati.

Vijest je službeno objavljena jučer, a nakon toga nastao je pravi kaos. Dok jedni pozdravljaju odluku ističući da je vrijeme da se na žene prestane gledati kao na paradne konje, drugi, među kojima su i same hostese, žestoko protestiraju.

Zadaća grid girls bila je promocija sponzora nošenjem oskudnih krpica na kojima je ispisano ime firme koja sponzorira Formulu 1 te nošenje imena vozača prije utrka. Iz Formule 1 vjeruju da više nema potrebe za tim.

"Ne vjerujemo da je ta praksa prikladna i važna za Formulu 1 i njene fanove diljem svijeta", stoji u izjavi Seana Bratchesa, komercijalnog direktora Formule 1.

Rebecca Cooper je među onima koji se ne slažu.

"Smiješno je da žene koje tvrde da se bore za druge žene tim istim ženama određuju što smiju, a što ne smiju raditi i sprječavaju nas da radimo posao koji volimo i kojim se ponosimo. Politička korektnost otišla je kvragu", napisala je na Twitteru.

Uz svoju objavu priložila je i kolaž fotografija koje pokazuju da grid girls nisu polugole.

S njom se slaže Michelle Westby koja je od gril girl postala uspješna vozačica.

"Da nije bilo tog posla, ne bih bila tu gdje jesam, u 'muškom sportu', i ne bih inspirirala druge mlade žene da se upuste u tu 'zastrašujuću mušku okolinu'. Cijelo vrijeme dobivam poruke cura koje tvrde da ih inspiriram da se počnu baviti utrkama jer se boje da ih tu neće prihvatiti", napisala je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.