Evo tko je tip koji je u Potjeri srušio rekord

Foto: Dino Stanin/Pixsell

CIJELA Hrvatska priča o Svenu Marceliću koji je u večerašnjoj završnoj Potjeri točno odgovorio na 22 pitanja potpuno sam i kući odnio 115 tisuća kuna. Twitter je prepun objava oduševljenih gledatelja o Zadraninu koji je sam pobijedio lovca Krešu i oborio rekord emisije koja se u Hrvatskoj emitira već devet sezona. Nikada u povijesti Potjere čak ni ekipa nije uspjela točno odgovoriti na 22 pitanja.

No junak večerašnje Potjere nije potpuno nepoznat tip. Prof. dr. sc. Sven Marcelić s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru prilično je društveno angažiran te na svom Facebooku često komentira društvenu i političku scenu u Hrvatskoj.

Marceliću televizijske kamere nisu nepoznanica, budući da redovito gostuje kao komentator u HRT-ovim emisijama, kao i na televiziji N1. Prema informacijama dostupnima javnosti, Sven Marcelić je rođen u Zaprešiću, a školovao se u Zagrebu. Danas živi i radi u Zadru.

Nedavno je komentirao rezultate Popisa stanovništva

Marcelić je nedavno za N1 komentirao rezultate Popisa stanovništva.

"Ono što se vrlo jasno može vidjeti iz popisa jest da je dominantna većina općina i gradova koje su zabilježile porast na moru. To govori i o tome da imamo dugorastući proces litoralizacije, odnosno koncentracije ekonomije i stanovništva uz obalu.

U Dalmaciji pojas zaleđa i dio koji nije vezan uz more konzistentno pada. Što se tiče otoka, tu je pitanje vezano i uz olakšice koje su vezane uz život na otoku", rekao je i dodao da se u Zagrebu zbiva drugačiji proces.

"To je proces metropolizacije, odnosno koncentracije stanovništva i ekonomije u glavnom gradu. Jedine jedinice koje bilježe rast su vezane ili fizički uz more ili su to one koje su vezane uz glavni grad", rekao je Marcelić tom prilikom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.