Emotivan prizor u Češkoj: Iz poplava spasili mačku, vlasnik ju je nosio i grlio

Foto: EPA-EFE

Pogranična područja između Češke i Poljske ovaj su vikend bila teško pogođena iznimno jakim kišama, koje su uzrokovale bujice koje su odnijele neke mostove, prisilile stanovnike na evakuaciju i oštetile automobile i kuće.

U poplavama su stradale i mnoge životinje. Internetom se proširila emotivna fotografija na kojoj je stanovnik Jesenika u Češkoj uspio spasiti svoju ljubimicu. Nakon što je evakuiran iz kuće, nosio je svoju mačku na rukama i grlio ju je. 

Pas u Poljskoj zapeo u vodenoj bujici

Internetom se nedavno proširila i snimka njemačkog ovčara koji je satima bio zarobljen na ostacima srušenog mosta u gradu Głuchołazy u Poljskoj. Vodena bujica je srušila most koji je još uvijek bio u izgradnji, a pas se od poplave skrio iza betonskih blokova. Pas se uspio održati na površini te ga je voda odnijela do mjesta na kojem su ljudi mogli doći do njega. 

Podsjećamo, stanovnici nekoliko poljskih i čeških regija proteklih dana su evakuirani, a drugi u srednjoj Europi počeli su raščišćavati svoja naselja nakon najgorih poplava u više od dva desetljeća koje su za sobom ostavile pustoš i sve više mrtvih.

Razvoj događaja možete pratiti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.