Dolores Lambaša piše o maloj Lani: "Vlatka je vikala da sam debil, kao moja mama"

DOLORES LAMBAŠA najavila je da će u specijalnom dodatku jednom showbiz časopisu, upoznati javnost s time što joj je malena Lana Radeljak pričala o Vlatki Pokos i o razdoblju dok je bila njena pomajka. Glumica napominje kako njeni zapisi pod nazivom "Život u paklu", neće biti odgovor na knjigu Vlatke Pokos nazvanu "Život u raju". Svoje će tekstove objaviti kroz mjesec dana, a u njima će uglavnom opisati Lanina iskustva s Vlatkom. Napominje kako objavljivanjem svojih zapisa želi zaštiti malu Lanu i zatražiti, kako kaže, izvršavanje pravde.

"Već sam dugo vezana za tu djevojčicu i neću odustati od istjerivanja pravde"

"Slučaj zlostavljanja maloljetnice stoji četiri godine u ladicama Državnog odvjetništva. Nakon 20 ispitanih svjedoka, nakon Lane koja je u video – linku svjedočila, ne mogu naći ni opravdanje ni razlog zašto taj slučaj stoji u ladicama", tvrdi Lambaša i pita se: "Tko štiti Lanu u svojoj zemlji, tko je štiti? Deset puta smo išli kod pravobraniteljice, tri puta je Josip urgirao kod predsjednice Vlade, gospođa Kosor je urgentno, žurno poslala požurnice da se slučaj pokrene i hvala joj na tome", rekla je Doly te dodala da se Dikan Radeljak ne slaže njenom željom da objavi zapise kako bi se pokrenuo Lanin slučaj. "Već sam dugo vezana za tu djevojčicu i neću odustati od istjerivanja pravde", napominje ona.



"Vikala je da sam debil, kao moja mama i ako ne pojedem za minutu krafnu da ću ići u popravni dom i da je nikada više neću vidjeti, niti nju, ni tatu niti Lea", glasi jedan od ulomaka koje je Dolores pročitala u InMagazinu. " Tada bi mi sve stajalo u grlu, nisam mogla gutati, a kad bi me udarila, onda bih na silu sve progutala ili ostavila komade krafne u ustima", interpretirala je Doly pred kamerama i u tom trenu se rasplakala, no nastavila je čitati: "Ponekad bi me nagurala za kosu do kupaone i vikala da perem zube, da sam glupa mazga i da ću biti nitko i ništa kad narastem", završila je Doly s čitanjem i ispričala se što ne može nastaviti.

"Ne trebam reći kako se Dikan kao otac danas osjeća"

Dikan Radeljak nije reagirao na Vlatkino ponašanje do su bili u braku jer, kako tvrdi Dolores, nije bio svjestan što se događa. "Svi su skrivali i rekli su da se neće miješati u obiteljske probleme, ipak kad su mu neki počeli govoriti da to nije u redu i da Vlatku treba maknuti od nje, shvatio je što se događa. Ne trebam reći kako se on kao otac danas osjeća", rekla je glumica te nastavila s čitanjem svojih zapisa. Opisala je boravak male Lane kod Vlatkine obitelji u Koprivnici, gdje je navodno, ponovo bila fizički zlostavljana. "Željela sam da je Vlatka sretna, jer me onda voli. Kad smo se vratile u Zagreb, tati je rekla da nam je bilo lijepo. Teta koja me čuvala u  Koprivnici je vidjela masnicu i kasnije javila tati, jer me tata pitao jesam li imala masnicu, a ja sam mu rekla da sam pala", pročitala je glumica drhtavim glasom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.