Dobio otkaz zbog jedne jedine riječi

Foto: Twitter

ŠEF JEDNE tvrtke iz SAD-a otkrio je zašto je otpustio zaposlenika samo zbog jedne riječi koja je uvrijedila kolegu.

Neimenovani muškarac iz Tallahasseeja u Floridi tvrdi da je jedan od njegovih radnika oslovio transseksualnu osobu s "ono" - unatoč upozorenju da to ne čini.

Radnik je navodno poslan i na tečaj na kojem mu je objašnjeno zašto je pogrešno korištenje zamjenice bilo tako uvredljivo. No on je i dalje ustrajao u tome sve dok šef nije uzeo stvari u svoje ruke.

"Jedan od mojih zaposlenika drugog je nazvao 'ono' jer je transseksualac. Otpustio sam ga. Sretan mjesec pridea, kujo", napisao je na Twitteru. "Nepoštovanje zaposlenika ili mušterija šteti našem radnom okruženju, produktivnosti i krajnjem rezultatu. Ako se očito identificiraju kao žene, koristite ženske zamjenice. Nije teško", dodao je.

Objasnio je kako mu je posebno napomenuo da kolegu ne oslovljava s "ono", no on je upravo to učinio. "Ispred drugih zaposlenika... Ako ne reagiram, to je tužba koja samo čeka da se dogodi."

"Radiš s tom osobom 5-6 dana u tjednu. Nauči njihovo ime ili ih zovi po spolu po kojem se jasno identificiraju. Vrlo je lako. Pametniji si od 'toga'", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.