Cura s Downovim sindromom natjecala se za Miss Amerike, a sad ima još veći san

Foto: Instagram

DVADESETDVOGODIŠNJA Mikayla Holmgren prva je osoba s Downovim sindromom koja se natjecala za titulu Miss Amerike.

Kad je prošlog studenog prošetala pistom u plavoj haljini, postigla je nešto što nitko prije nje nije postigao. Osim toga, osvojila je dvije titule, Spirits of Miss USA i Directors Award.

Kad je voditelj natjecanja pročitao njeno ime, Mikayla je briznula u plač.

Prije dvije godine, Mikayla je sudjelovala na natjecanju Junior Miss Amazing za osobe s poteškoćama u razvoju. Tada je svojoj majci Sandi rekla da želi sudjelovati na izboru za Miss Minnesote.

"Nisam shvatila da je to natjecanje za Miss SAD-a jer je toliko natjecanja. Izabrala je najveće natjecanje i bila sam jako nervozna", priznala je njena majka za Today.

Mikayla je pak bila potpuno smirena, navikla se na tremu jer već 16 godina sudjeluje na plesačkim i gimnastičarskim natjecanjima. Prije natjecanja za miss vježbala je hod u štiklama i intervjue te se pripremala za samo natjecanje. Kako je rekla za Today, željela je pokazati drugima da trebaju vjerovati u sebe.

Prije natjecanja, majci je poslala poruku: "Zahvalna sam što sam došla do tu, što sam dobila priliku podići svijest o Downu."

Iako nije pobijedila, nije bilo osobe koja nije ustala i zapljeskala joj kad je osvojila dvije titule.

Trenutno studira na sveučilištu Bethel, a želja joj je sudjelovati na još natjecanja te sanja o tome da o Downovu sindromu govori u Ujedinjenim narodima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.