Croatia Records nakon osnivanja druge Crvene jabuke: Žera je konstanta benda

Foto: Marija Mladjen/ATAImages

NEDUGO nakon što je bivši bubnjar Crvene jabuke objavio da osniva svoju grupu Cunja Crvena jabuka, iz Croatia Recordsa oglasili su se zanimljivim priopćenjem.

"Crvena jabuka je veliki brand, jedna je od najaktivnijih grupa i diskografski i koncertno. Isto tako jedna je od rijetkih grupa čiji je cjelokupni katalog u arhivi Jugotona i Croatia Recordsa na čijoj smo vjernosti svih ovih godina zahvalni. Crvena jabuka postala je sinonim kvalitete prepoznate na ovim prostorima, a mi kao diskografska kuća iznimno smo ponosni što su naša dva brenda povezana već gotovo četrdeset godina", poručili su.

"Žera je konstanta benda"

"Dražen Žerić Žera apsolutna je konstanta benda od njegovog osnutka, a od 1987. godine kada preuzima ulogu pjevača benda svojim je specifičnim vokalom, a potom izgledom i stavom postao sinonim za Crvenu jabuku. Njegov prepoznatljiv glas nostalgično je obojao stihove, bilo da se radi o ljubavnim pjesmama ili pjesmama o Sarajevu, gradu kojemu su posvetili cijeli album", pišu dalje.

"Dražen Žerić Žera uvijek je isticao da je iskrenost prema publici i emocija koju joj pružaju jedini recept za dugovječnost grupe. Sve ove godine u Crvenoj jabuci svirali su i djelovali mnogi članovi što je uobičajeno za grupe s dugogodišnjom karijerom, ali Žera je onaj koji Crvenu jabuku drži na okupu glasom i svojom pojavnošću. Upravo iz toga razloga njihov aktualni album nosi naziv Žera & Crvena jabuka - Neka nova jutra koji je ujedno i njihov dvadeset i treći studijski album koji smo objavili", poručili su i naglasili da se "vesele uspješnoj diskografskoj suradnji i u narednim godinama."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.