Crnogorski pjevač ima najluđi profil na Balkanu (nije za osjetljive)

Foto: Antonio Ahel/ATA Images/Pixsell

Puno poznatih je u nekom trenutku napravilo profile na društvenim mrežama i tamo počelo pisati gluposti. Tony Cetinski svojedobno je učio svijet o HAARP-u i čipovima, a Mladen Grdović objašnjavao kako Bill Gates želi raditi mutaciju iz krvi. Događa se i najboljima.

Ipak, među regionalnim glazbenicima, po online aktivizmu još nitko nije uspio nadmašiti Vladu Georgieva - crnogorski pjevač već godinama sipa rafalnu paljbu po svemu i svima na Twitteru, a uvjerljivo vodi i po trajanju i po intenzitetu. Prošle godine je tako napao Jadranku Kosor i napisao joj da je "radioaktivna ksenofobična budaletina", a nedugo nakon toga mrtav ozbiljan počeo obašnjavati kako je Zemlja ravna ploča.

Kako su govorili u reklamama nedavno ugašenog Top Shopa - ali to nije sve! Georgiev se u zadnjih nekoliko tjedana posebno raspištoljio. Na meti su svi: od portala i novina do nepoznatih korisnika društvenih mreža. 

Nekad popularnog pjevača odlikuje kreativnost u psovkama i kletvama koja nadmašuje i Zdravka Mamića u najboljim danima, a Georgiev je u svađama borbeniji od bika na koridi. Zbog mnoštva nepoćudnih i nećudorednih izraza mole se oni sa slabijim srcem da prestanu čitati, a ostali mogu uživati u najluđem profilu na Twitteru.

Teška artiljerija

Neki su primijetili da je Georgiev u zadnjih nekoliko godina naglo promijenio retoriku i prestao kritizirati vlast, ali pjevač je uzvratio teškom artiljerijom. Predlažemo da se "probušeno-kurtonsko-neoliberalno-pušačkokuračko-soroškodupelizački", s potrebnim prijevodom, uvede kao pridjev u sve svjetske rječnike.

One koji su spretni u programiranju savjetujemo i da naprave Vlado generator koji će pisati odgovore za internetske sukobe: izjave će počinjati pušenjem, a završavati uvredom po izboru. "Gmazu usrani" dobra je polazišna točka za to, ali materijala za proširenje vokabulara ima napretek.

U jednoj od objava, pjevač je i pjesnički objasnio svoj omiljeni izraz. 

Georgiev ponekad pokazuje i svoje poliglotske sposobnosti, u ovom slučaju pokušava učiti slovenski. 

Neke stranice već objavljuju i umjetnička djela inspirirana lijepim riječima.

Posebno napetu borbu Georgiev vodi s Nemanjom Miloševićem, predsjednikom stranke Glas. Taj političar jednom prilikom objavio je (ruku na srce, prilično cringe) fotografiju s usisavačem, što se pokazalo kao fatalna greška. 

Vrlo brzo, Georgiev je demonstrirao svoje znanje iz područja bijele tehnike. Ljubav prema usisavačima obilježila je idućih nekoliko dana… I završila kombinacijom omiljenih fraza. Nemamo informaciju je li ijedna marka usisavača platila za promociju.

Georgiev ne bira bitke, pa se tako sukobio i s dnevnim novinama Danas. Nije mu se svidio njihov naslov... Oni su objavili članak o tome, ali stigao je i napeto iščekivani nastavak diskusije.

Bolje nije prošla ni aktivistička grupa Eko straža, koja je objavila da su se prihodi firme Vlade Georgieva naglo povećali u isto vrijeme kad je promijenio političke stavove. Na to je Georgiev počeo objašnjavati tajne uspješnog poslovanja…

…ali se i vratio na usisavače, koji su mu očito posebno dragi kao tema.

Za kraj, Georgiev je odlučio dokazati da ipak nije uz vladajuću stranku. U tu svrhu je objavio kratki isječak koncerta, a u komentarima napisao da su usisavači namijenjeni i srpskom predsjedniku osobno. 

Ne znamo s kakvim se demonima crnogorski pjevač bori, ali nadamo se da će se spasiti od njih. Svi koji žele analizirati podrobnije, ili se jednostavno kulturno uzdizati, imaju preko 19 tisuća tvitova na raspolaganju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.