"Cest is d`Best" zagrebačke ulice pretvara u slikarsko platno

ČISTAČI ulica toliko su prisutni da ponekad čak postaju i neprimjetni. Zbog toga se upravo njima, u sklopu jučerašnjeg drugog dana 13. Međunarodnog uličnog festivala "Cest is d`best", dala zaslužena pažnja. Na potezu od Gundulićeve do Preradovićeve ulice odvijala se "velika" utrka čistača u trokolicama, a najbrži među njima ove godine bio je Vanja Lojna.

Najbrži čistači, najsporiji biciklisti

Danas je predposljednji dan Festivala, program je prilagođen najmlađima za koje je organizirana utrka beba koja započinje na Cvjetnom trgu u 18 sati. No nije to jedini "sportski" događaj. Prije utrke beba koje hodaju same, a nemaju više od 24 mjeseca, održat će se "Usporka", najsporija vožnja biciklom.

Zagrebačke ulice i trgove danas će uveseljavati i cirkuski izvođači Charlie Chaper i The Colector, ukrašavat će ih 40 likovnih umjetnika svojim likovnim djelima koja će stvarati pastelama na pločniku. Interaktivnost je jedna od najvažnijih karakteristika "Cest is d`Besta" pa performeri svojim atraktivnim nastupima privlače građane, a i potiču ih da aktivno sudjeluju u cirkuskim točkama. Program završava u 23 sata koncertom grupe Bobotomija te Gego & Picigin banda.

I.M.L.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.