Bridget Jones s filmskog platna seli na daske kultnog West Enda

JE LI Helen Fielding, autorica planetarno popularnog "Dnevnika Bridget Jones" znala kakvu će pomutnju izazvati napisavši priču o nesretnoj, često pijanoj, debeloj, prosječnoj tridesetogodišnjakinji iz Londona, čija je jedina želja ostvariti zavidnu sreću na profesionalnom i privatnom planu? Ne znamo, ali uspjela je. Nakon popularnog blockbustera snimljenog prema istoimenom romanu u kojem su glumili Rene Zellweger, Hugh Grant i neodoljivi Colin Firth, ova priča se seli i na kazališne daske, i to u obliku mjuzikla, a jedino što se zasad o adaptaciji zna jest da u predstavi neće zaigrati originalna glumačka postava s filmskog platna.

Navodno će ovu uspješnicu na daske koje život znače londonskog West Enda postaviti višestruko nagrađivani autori Stephen Daldry i Peter Darling, tvorci uspješnog "Billy Elliota", a producentska kuća koja je projekt uzela pod svoje okrilje, Working Title, već je ispalila nekoliko uspješnica, između ostalih i Oscarom nagrađivane "Frost/Nixon" i "Atonement".

Priča koja je obilježila živote mnogih mladih dama, i koja je, još važnije, nekim pripadnicama istih vratila vjeru u ljubav, život i sreću, uvrštena je i u službeni popis literature na mnogim studijima književnosti, između ostalih i na onom zagrebačkom. Autoricu su čak čelnici britanske Konzervativne stranke optuživali da je ondašnjim muškarcima uništila život. Knjiga je godinama bila bestseler te je tiskana u milijunskoj tiraži, a film, nakon što je izašao, brojao je redove na blagajnama i prodane karte. Stoga ne čudi potez producenata koji imaju nos za biznis da iz ove aktualne priče izvuku sve što mogu i postave je na glumačke daske, a iako još uvijek nije odabrana/objavljena glumačka postava, uloga Bridget Jones, ne sumnjamo, njezinoj novoj nositeljici mogla bi obilježiti život.

V.V.
Foto: JLP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.