Bolesne cifre: Pogledajte koliko će zvijezde Teorije velikog praska zaraditi od te serije

Foto: Instagram

U INTERVJUU s Jimmyjem Kimmelom lani, zvijezda Teorije velikog praska Kaley Cuoco rekla je voditelju da je snimanje 11. sezone te planetarno popularne serije "jako skupo pitanje". Kako javlja Deadline, CBS je spreman svojim zvijezdama dati odgovor na to veoma skupo pitanje, jer je odlučeno da će se snimati ne samo 11., već i 12 sezona serije.

Ako na snazi ostanu postojeće odredbe ugovora, serija tu mrežu košta čak 10 milijuna dolara po epizodi, no navodno se toliki trošak isplati. U doba kad se serije gledaju u vrijeme u koje gledatelj želi, a ne u vrijeme emitiranja, Teorija velikog praska uspijeva privući više od 19 milijuna ljudi pred male ekrane svakog tjedna, a od emitiranja je zaradila milijardu dolara, što seriju čini dobrim ulaganjem.

Očito je da je Teorija krava muzara za CBS, piše Vulture, no pitanje je koliko od toga profitiraju glumci. Pet glumaca koji su u seriji od njenih početaka, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Johnny Galecki, Simon Helberg i Kunal Nayyar po epizodi inkasiraju milijun dolara od osme sezone, a zbog njihove solidarnosti i pregovaračkih vještina, i Melissa Rauch i Mayim Bialik dobile su povišicu te će po epizodi zarađivati upola manje od njih.

Do kraja 12 sezone će biti 48 epizoda pa sami izračunajte koliko će zvijezde zaraditi do tada.

No malo teže pitanje je kolika će biti njihova ukupna zarada od početka emitiranja do kraja te sezone. S obzirom na to da se o plaćama Helberga i Nayyara nije toliko pisalo kao o onima Cuoco, Parsonsa i Galeckog, njihov prihod malo je teže izračunati.

Mayim Bialik (Amy) i Melissa Rauch (Bernadette)

Sezone: 3-12
Epizode: 153 (Bialik), 159 (Rauch)

Seriji su se priključile u trećoj sezoni kao gošće. Bialik je zarađivala 30 tisuća po epizodi što znači da je na kraju inkasirala 2,82 milijuna dolara. Rauch je zaradila nešto više jer je glumila u više epizoda, što je oko tri milijuna. U osmoj sezoni pregovorima im je plaća dignuta na 60.000 dolara po epizodi, što je još 2,88 milijuna dolara. U desetoj sezoni plaća im je povećana na 175.000 dolara po epizodi, što znači da su zaradile 3,85 milijuna.

Nakon što su se ostali članovi ekipe dogovorili da će se odreći po 100.000 dolara sa svake plaće kako bi one dobile povišicu, one će zaraditi 21,6 milijuna dolara do kraja 12. sezone.

Ukupna zarada: $27,7 milijuna (Bialik), $31,3 milijuna (Rausch).

Kaley Cuoco (Penny), Johnny Galecki (Leonard) i Jim Parsons (Sheldon)

Sezone: 1-12
Epizode: 229 (Cuoco), 230 (Parsons i Galecki)

Cuoco je lani u intervjuu Kimmelu ponavljala da će se serija emitirati deset godina i da ona ne želi više od toga, no čini se da je miris novca bio prejak. Njih su troje u početku zarađivali 60.000 dolara po epizodi, potom 200.000 dolara, pa 350.000 dolara, a od osme sezone zarađuju milijun dolara po epizodi, kao i Helberg i Nayyar.

Ukupno zarada: 139.8 milijuna za svakog, a to je samo plaća, bez bonusa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.